Succes med at besøge provinsen: ‘Stemningen er fed - men jeg er uenig i det, de råber’

Succes med at besøge provinsen: ‘Stemningen er fed - men jeg er uenig i det, de råber’
I dag besøgte rønneboerne Aakirkebyhallerne, hvilket var en god oplevelse ifølge træner Lars Trust, som gerne ser, at Viking bliver set som hele Bornholms hold. Foto: Jesper Gynther
KAMPREAKTION | AAKIRKEBY | ABONNENT | 20. NOV 2021 • 15:50
Jesper Gynther
Journalist
KAMPREAKTION | AAKIRKEBY | ABONNENT
20. NOV 2021 • 15:50

Viking Rønne Håndbold spillede i dag i Aakirkeby frem for i Rønne Idrætshal. Det var en god oplevelse, fortæller træner Lars Trust, som syntes godt om stemningen, som især blev skabt af gæsterne fra Team Nørrebro. Men det var ikke alt, der blev råbt, som Viking-træneren var enig i.

– Det kan jo snart ikke blive ved, men det blev en sejr denne gang også.

Det er en glad træner for Viking Rønne Håndbolds herrehold i Serie 1, som Tidendes udsendte møder efter dagens kamp mod Team Nørrebro 2, der blev besejret 28-24. Det var rønneboernes tredje sejr i træk.

– Det er et svært hold at spille mod, og de har dygtige håndboldspillere, men jeg tror bare, at vi har mere strøm på batterierne, end de har, siger Lars Trust, som mener, at Vikings satsning på offensivt forsvarsspil, hvor man spiller i en 4-2-formation, var med til at gøre modstanderne trætte.

– Det gør det også på os selv, men vi er så heldige at have mange at skifte med i dag, så vi kunne skifte folk ud og få iltet blodet igen, siger træneren, som kunne se sit hold trække fra midtvejs i 2. halvleg, hvor Viking kom foran med fire mål, hvilket aldrig blev indhentet.

Gæsterne havde medbragt soundboks og sørgede i det hele taget for et højt lydniveau i hallen. Foto: Jesper Gynther

Provinsbesøg blev kuppet af Nørrebro

Kampen blev lidt usædvanligt spillet i Aakirkeby-Hallerne frem for på Vikings normale hjemmebane i Rønne Idrætshal, og det var en god oplevelse, mener Lars Trust, som på forhånd havde fortalt til den bornholmske presse, at han så frem til at komme ud og spille i "provinsen" frem for i den bornholmske hovedstad, Rønne. 

– Jeg synes, det var fedt. Der var god stemning, siger Lars Trust, som især bemærkede, at gæsterne havde taget et heppekor med i form af et damehåndboldhold, som efter herrekampen selv skulle i aktion mod Team Bornholms dameseniorhold.

Nørrebro-damerne råbte faktisk så højt, at man ofte slet ikke kunne høre de bornholmske tilskuere.

– Deres damer var også med til at skabe stemning i hallen, og det er da det, der er noget ved, siger Lars Trust og tilføjer:

– Jeg er så uenig i rigtig meget af det, de råber. Men jeg synes, der var fed og god stemning i dag, siger han. 

Lars Trust blev træner i sommers for Viking, men i starten var der flere træninger med kun fire mand. Nu er der dog kommet en del spillere til holdet, så man nu kan stille med en bred bænk. Foto: Jesper Gynther

Vil være hele Bornholms hold

Til forskel fra i Rønne Idrætshal var der ikke speaker på, som råber spillernes navne, når de scorer og afspiller musik. Det er dog noget, som Viking er vant til fra udekampene i København.

– Vi har spillet flere kampe uden speakere end med speakere, så vi er slet ikke vant til at blive råbt op. Men det er jo fedt, når det er der, og det er også en mangel, når det ikke er der, siger Lars Trust, som gerne ser, at Viking-holdet igen kommer ud på øen og spiller.

– Jeg synes, det er fedt at komme ud i hallerne, og hvis jeg blev spurgt, så ville jeg da sige, at vi gerne vil tage tilbage til Aakirkeby, for der var da stemning på lægterne. 

Vil I gerne ud på øen og spille, fordi I gerne vil være hele Bornholms hold og ikke kun Rønnes hold?

– Det er jo sådan, det er. De facto er der dét hold, siger han med henvisning til, at Viking Rønne Håndbold er det eneste herreseniorhold på Bornholm.

– Men hvis vi kan få vores øjeblikkelige succes med rundt på øen og være med til at inspirere nogle unge drenge til at spille håndbold, så synes jeg meget er nået, siger han.

Tobias Thiesen blev kåret som kampens bedste spiller for Viking. Her ses han ligge på gulvet og ømme sig efter en hård duel. Foto: Jesper Gynther