Viking Atletik trækker sig fra flere events

Viking Atletik trækker sig fra flere events
Mandag aften afvikles Ladywalk for sidste gang med Viking Atletik som arrangør. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | ABONNENT | 21. MAJ 2023 • 15:30
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | ABONNENT
21. MAJ 2023 • 15:30

Bornholms største idrætsforening - målt på medlemstal - dropper en række af sine løb til næste år. Indtjeningen er for lille i forhold til den store frivillige arbejdsindsats, som det kræver at arrangere løbene.

I mange år har Viking Atletiks primære indtægskilde været at arrangere motionsløb, og især Etape Bornholm har skæppet godt i klubkassen.

De seneste år er det dog blevet sværere at tjene penge på løbene, og det får nu foreningen til at sadle om.

"Vi må se på, hvad vi laver i en tid, hvor der kommer færre til vores events og dermed tilpasse os efterspørgslen. Vi har de sidste 4-5 år taget for mange nye events ind", skriver formand Claus Clausen på klubbens hjemmeside.

Farvel til Ladywalk

Et af de events, som Viking Atletik trækker sig fra, er Ladywalk, som afvikles mandag aften med start klokken 18.30 ved klubhuset på Louisenhøj i Rønne. Løbet fortsætter dog til næste år, men ikke med Viking Atletik som arrangør.

"Ladywalk har vi været med i siden 2020, men slutter af efter i år. Der ligger for mange events i løbet af sommerperioden og når vi så samtidig har oplevet en massiv tilbagegang i deltagertallet (efter corona), så vælger vi at give stafetten videre", fortæller Claus Clausen.

Viking Atletik trækker sig også fra cykelløbet Bornfondo, som laves i samarbejde med Team Rynkeby Bornholm og Bornholms Cycle Club. Dette løb fortsætter dog ikke til næste år, da medarrangørerne heller ikke ønsker at stå for det.

"Der kommer ganske enkelt for få til det giver mening, når man ser på indtjeningen. Vi laver events for at tjene penge til klubarbejdet (i stedet for bankospil, loppemarkeder, koncerter og så videre), men der skal også være fornuft bag ift arbejdsindsatsen", konstaterer Viking Atletiks formand.

Der er allerede løb, som er udgået af programmet. Sidste år var således sidste gang, at Royal Run og Marathon on the Rocks blev afviklet. Førstnævnte blev droppet, fordi der ikke er nogen medlemmer af kongehuset, som har mulighed/ønsker at komme til Bornholm i forbindelse med det royale løb, og Claus Clausen tvivler på, at det nogensinde igen kommer til øen, og i givet fald bliver det uden Viking Atletiks medvirken. Sidstnævnte løb er blevet droppet grundet for få tilmeldinger.

Gratis events for medlemmer

Det faldende deltagertal er dog ikke hele forklaringen på, at Viking Atletik vælger at drosle ned på sit løbsprogram.

"Vi trækker også på rigtigt mange frivillige kræfter. Altså hjælpere på dagen. Samtidig ser vi også ind i nye opgaver, der ligger i vores administration. F.eks. et langt større medlemstal og dermed en større medlemsomsætning. Det er tidskrævende. Vi ønsker ligeledes at bruge flere kræfter på vores børne og ungdomsarbejde - både når det kommer til børneløb og baneatletik. Sidst men ikke mindst ønsker vi at lave flere gratis events for vores medlemmer, som f.eks. "Kør ud - løb hjem" og andre lignende ting. Alderen begynder også at trykke", fortæller formanden, som fylder 60 år til september.

"Det glædelige er dog, at de fleste af vores nuværende events fortsætter. Både i år og mange år frem i tiden. Dog er der et par stykker vi lige skal have evalueret. Men tiden må lige vise, hvad vi præcis ender ud med," fortæller han.

Vikings events i 2024

Disse events er fortsat på tegnebrættet til 2024 - men skal lige evalueres i efteråret:
BM lang Cross
Cross Island halvmaraton
BM stævner på bane - 3000 meter og 5000 meter
Skole OL
Fredensborgløbet
Firmastafetten
Softiceløbet
Bisselineløbet
Etape Bornholm
Chokoladeløbet
Bornholm Rundt på Cykel
Almindingsløbet
Halloweenløbet
Höst Open

Derudover fortsætter Appelsinløb, Evt. dualtlons og lokale orienteringsløb (tilpasses løbende). Her er det udvalgene der står for afviklingen.

Nye events:
Wild East - langdistanceløb
Mini marathon for børn