Trods otte sejre i træk: 'Vi mangler stadig en del, før vi kommer helt op at ringe'

Viking-træner John Ottesen er tilfreds med bornholmsserieholdets resultater, men spillet kan stadig blive bedre, fortæller han til Bornholms Tidende. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 24. APR 2021 • 17:50
Kjeld Lundbæk
Journalist
| ABONNENT
24. APR 2021 • 17:50

FODBOLD

Selvom det blev til sejr nummer otte i træk, var træner John Ottesen ikke ubetinget tilfreds med topholdet Vikings indsats i fredagens lokalopgør mod RIK 2.

– Fodboldmæssigt mangler vi stadig en del, før vi kommer helt op at ringe. Men det er jo godt nok, at vi også kan vinde de halvdårlige kampe, konstaterede Ottesen efter kampen.

RIK havde sin store part af spillet i 1. halvleg, men på hurtige omstillinger lykkedes det alligevel Viking at skaffe sig en hurtig føring på 2-0. Magnus Hjorth Mortensen gjorde det til 1-0, og Julius Lykkegaard scorede lige så nemt til 2-0, efter at Marius Letholm forinden havde tørret to RIK’ere i højre side.

RIK kom dog flot igen, og med Nicolai Rander som det store omdrejningspunkt på midtbanen, havde det ikke været ufortjent, hvis ”de røde” havde fået udlignet inden pausen. Kristian Jeppsen blev selv stoppet i sidste øjeblik efter et langt sololøb midt i banen, og Nicolai Rander forsøgte sig selv med et udmærket langskud, som målmand Tobias Hjorth Mortensen kun lige akkurat fik fistet ud til hjørnespark.

Reduceringsmålet til 1-2 faldt efter 28 minutters spil. Bolden blev efter et langt indkast headet bagud til Jakob Lenz, der med en herlig first timer scorede helt ude ved den fjerneste stolpe.

RIK holdt åbent hus

Viking skiftede hele frontlinjen ud i pausen, og allerede på det første angreb var indskiftede Jimmie Larsen tæt på at overliste målmand Gustav Gude. Bolden ramte overliggeren, hvorefter Gude kun lige nåede at fange riposten for næsen af en anden indhopper, Bjarke Bendtsen.

Det var dog ikke angribernes skyld, at Viking satte sig mere eller mindre på kampen i 2. halvleg. Det var snarere solidt arbejde på egen banehalvleg, der gjorde, at RIK stort set ikke fik tilspillet sig en eneste chance i de sidste 45 minutter.

Til gengæld var der åbent hus i den anden ende af banen. Gustav Gude var på skovtur, da han blev passeret af en kikset tilbagelægning fra eget forsvar, og så kunne Jimmie Larsen nemt score i et tomt RIK-mål til 3-1.

Seancen gentog sig to minutter før tid, da Gustav Gude fumlede fælt på en tilbagelægning fra Mathias Hansen. Igen var Jimmie Larsen på pletten og sparkede bolden ind i det tomme mål til 4-1.

Ellers var det småt med de oplivende momenter i 2. halvleg, bortset fra at Vikings Marius Letholm et kvarter før tid var meget tæt på et tilkæmpe sig et straffespark. Bolden fortsatte hen til en helt fri Victor Jørgensen, men denne gang reddede Gustav Gude med en flot fodparade.