Tour de France i Allinge: Lokal cykelrytter motiverede folk til at svede

Tour de France i Allinge: Lokal cykelrytter motiverede folk til at svede
Den bornholmske cykelrytter Emil Toudal (bagerst til højre) har under hele Folkemødet styret cykelkonkurrencerne i Tour de France-standen. Denne deltager gav sig fuldt ud på enkeltstarten og kunne næsten ikke stå på sine ben efter knap fire minutters simulations-cykling. Foto: Jakob Nørmark
NYHED | ABONNENT | 18. JUN 2022 • 17:32
Jakob Nørmark
Journalist
NYHED | ABONNENT
18. JUN 2022 • 17:32

En af de mest sikre veje til at blive forpustet og svedig på årets Folkemøde finder man i det gule Tour de France-telt ved Allinge Røgeri.

To cykler er placeret foran en skærm, der simulerer enkeltstartsruten, som verdens bedste cykelryttere snart skal begive sig ud på i København.

Emil Toudal fra det bornholmske cykelhold BHS-PL Beton Bornholm motiverer og instruerer gæsterne, som er klar på en rask cykeltur imellem debatterne, ølpauser og andre gøremål.

– Der er hele tiden folk igennem. Det kom faktisk lidt bag på mig, at folk er klar på at svede i et telt, siger Emil Toudal, der vil være at finde i København, når det går løs 1. juli.

Standen tilhører Sport Event Denmark og Wonderful Copenhagen. De promoverer i fællesskab det store etapeløb og er glade for at have et kendt lokalt ansigt med.

– Det er via det lokale cykelhold, at vi har fået Emil med på holdet, og så får de lidt i klubkassen, fortæller Hanne Sejr fra Sport Event Denmark.

2,5 kilometer

Tidendes udsendte sætter sig for at tage imod udfordringen.

– Det tager cirka 25 minutter, og så når man at blive godt varm, siger Emil Toudal om den samlede enkeltstart, der skal køres næste fredag.

Der er heldigvis også en mindre krævende mulighed på 2,5 kilometer, som de fleste vælger at prøve kræfter med.

Turen begynder på Langelinie, og efter et halvt minut med høje watt-tal taber benene kraft. Anstrengelserne gør det svært at følge med i, hvad der sker på skærmen.

Heldigvis skal man ikke bekymre sig om trafikken, og det tager mig 3 minutter og 57 sekunder at komme ind omkring målstregen ved Kongens Nytorv – temmelig varm og udkørt.

Kortvarigt tror jeg, at jeg har sat den bedste tid og kan gøre mig forhåbninger om, ikke den gule trøje, men en gul rygsæk. Det viser sig dog, at en politimand tidligere på dagen har kørt 18 sekunder hurtigere. Men min overmand havde også en stor fordel – han var på cykelpatrulje.