Stortalent skriver kontrakt med bornholmsk hold

Stortalent skriver kontrakt med bornholmsk hold
Sebastian Andreasson i front af feltet. Pressefoto
NOTITS | 17. NOV 2022 • 16:15
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS
17. NOV 2022 • 16:15

Sebastian Andreasson skifter til BHS-PL Beton Bornholm. Stortalentet endte i år på en samlet sjetteplads i Demin Cup, som er den største danske løbsserie.

Den 20-årige rytter fra Albertslund har valgt at køre for det bornholmske cykelhold, da det har et godt UCI-løbsprogram, og fordi han er sikker på, at han her kan udvikle sig og bygge et ekstra lag på sit niveau.

– Der er meget seriøse rammer, som jeg kommer ind i, og jeg har kørt på hold med flere af de andre ryttere før, da jeg kørte for Team ABC's U19 hold for et par år siden. Derfor ved jeg også, at teamspirit og holdånd er meget højt på holdet, hvilket lokker mig meget, siger Sebastian Andreasson om skiftet.

Den sportslige ledelse på det bornholmske hold har fulgt Sebastian nøje gennem flere år og mener nu, at tiden er rigtig for at få ham ombord på holdet.

– Sebastian er fra samme kuld som mange af vores stærke unge gutter, som vi har hentet fra det utroligt stærke Team ABC U19-hold. Faktisk har vi før været tæt på at tilbyde Sebastian en kontrakt, men har vurderet, at det var rigtigst for begge parter at vente. Han har udviklet sig utrolig flot i år hos Team IBT-BH Carl Ras, og sammen med Sebastian har vi nu vurderet, at tiden er den rette. Sebastian har fået meget værdifuld erfaring i sine to første år som senior, og vi er stensikre på, at han nu er klar til at tage næste skridt – og kommer til at vinde cykelløb næste år, siger sportschef Jesper Andreasen.

Netop en sejr samt deltagelse i PostNord Danmark Rundt er Sebastian Andreassons mål for 2023-sæsonen, hvor han har planen klar til at tage det næste step.

– Min sæson startede ikke super godt ud i 2022, da jeg prioriterede højt at gøre mit gymnasium færdigt i sommers. Derefter har jeg kunnet fokusere på at træne seriøst og lægge et lag på, hvilket gav gode resultater i efteråret, hvor jeg kom stærkt hjem efter en række UCI-løb med Team IBT. Jeg sluttede af med to gode Demin cups og et godt Sjællandsmesterskab og ser rigtig meget frem til et fedt 2023 med BHS-PL Beton Bornholm, fortæller Sebastian Andreasson.

Det 20-årige stortalent er BHS-PL Beton Bornholms 11. rytter for 2023-sæsonen. I øvrigt er han den fjerde rytter på 2023-holdet fra dette års top 6 i den danske Demin Cup.