Stille dag på travbanen: To løb udgår

April Hydrup/Henrik Ipsen er forsvarende mester, når der køres om Rønne Ejendomshandels Hoppemesterskab 2022. Foto: Torben Ager, travfotobornholm.dk
NYHED | HARELØKKERNE | ABONNENT | 10. JUN 2022 • 15:30
Kjeld Lundbæk
Journalist
NYHED | HARELØKKERNE | ABONNENT
10. JUN 2022 • 15:30

Søndag bliver en stille dag på travbanen med kun 64 heste til start i syv løb.

Mesterskabssæsonen står for døren på Bornholms Brand Park, og søndag eftermiddag indledes serien af mesterskabsløb med Rønne Ejendomshandels Hoppemesterskab 2022, hvor der er 12 heste til start.

Desværre er tilmeldingen i dagens øvrige løb mere beskeden, og i alt afvikles der kun syv løb med 64 heste til start. Dertil kommer et ponyløb med syv deltagere og et prøveløb med én hest på startlinjen. Til sammenligning samlede pinsetravet 100 heste i ni spilleløb, et ponyløb og et prøveløb.

Løbsledelsen havde udskrevet ni løb til søndagens program, men det var der slet, slet ikke opbakning til hos hesteejerne. To løb er udgået, og det betyder blandt andet, at publikum bliver snydt for et gensyn med vinderhesten Cerosso, der har vundet alle sine seks starter i denne sæson.

Bornholms Brand Park er dog ikke den eneste bane, hvor det kniber med at sammensætte et godt løbstilbud til de spillere, der skal holde forretningen i gang. Når der lørdag køres eftermiddagstrav på Charlottenlund Travbane, bydes der kun på syv løb med 55 heste til start. Blandt dem Stald Like-kvartetten Jetset Onion, No Go, East End og Cash for Dash.

April Hydrup igen?

I kampen om hoppemesterskabet bliver det især spændende at følge April Hydrup med Henrik Ipsen i sulkyen. Den forsvarende mester førte sidste år fra start til mål, og den bedrift kan gentage sig i 2022-udgaven, hvor April Hydrup har trukket startspor et. April Hydrup blev også mester i 2019, dengang med Kim Hjort i vognen, mens Henrik Ipsen har fire mesterskaber på cv’et. I 2013, 2014 og 2015 vandt han tre gange i træk med Pietra I.

Den værste konkurrent til April Hydrup bliver formentlig Catja Mosebo, der kommer med en frisk sejr fra Jägersro-banen i Malmø, men trives bedst på baner, der er større end Bornholms Brand Park. Daisy H J kommer med tre sejre på stribe, men de er alle vundet fra spids, og med startspor ni faldt lodtrækningen ikke ud til Daisy H J’s fordel.

Outsiderne i mesterskabsløbet er mange. Ella Lynghøj starter fra spor to, men har måske ikke hurtigheden til at matche favoritterne. Det samme gælder formentlig formstærke California Laser, der kommer på en svær opgave fra startspor 11. I forreste række er banedebutanten, Ronni og Rikke Rasmussens Conrads Prodigy et ubeskrevet blad med Nykøbing F-kusken Anders F. Jensen i vognen.

Velbesat montéløb

Søndagens program indledes med et formløb, hvor de tre favoritter – Werard Top II, Wenson og Watergate – starter alene i de tre forreste volter. Werard II kan holde hele vejen, hvis den ikke bliver presset for hårdt undervejs, men kommer Wenson godt fra start fra anden volte, er der ingen tvivl om, at Claus Peter Christiansen tidligt vil forøge at erobre spidsen. Seks heste starter med 60 meters tillæg, og de kan få det svært, selv om løbet går over 2120 meter.

Dagens sprinterløb bliver en åben affære, selv om Emil L i formfremgang bør have en god vinderchance fra startspor tre. Den forsigtige spiller tager dog alle otte heste med på V5-kuponen.

Efter flere forgæves forsøg er det denne gang lykkedes at stable et montéløb med syv heste til start på benene. No Faith ligner en vinder fra anden volte, men kan få svært ved at afvise hurtigklassehesten Bonny Boy, der formentlig hurtigt æder de 20 meters afstand op til No Faith.

Kvik Køkkens Junijagt bliver en spændende affære med 12 af banens mest solide heste til start. Også her tilrådes det at gardere bredt på V4- og V5-kuponerne.

I 5. løb står Delikates med John Gommans i vognen stærkt fra startspor et, men spændende bliver det også at se, hvad Laura Pedersen som ny kusk kan få ud af besværlige Barske M. Men også her et løb, der kræver mange krydser på spillekuponerne.

I søndagens sidste løb kan Michala Haagensen føre længe med Gaia P. De værste konkurrenter, For Life og Indiana Mr Lucky, har 20 meters tillæg, men det kører de hurtigt ind i et løb over 2120 meter-distancen.

Tidende tipper trav

1. løb, Pierre Autolakerings Formløb, 2120 meter voltestart: 2. Wenson – 1. Werard Top II – 3. Watergate – Outs.: 8. Shadow Tinghøj

2. løb, Nyboes Auto-løb, 1600 meter auto: 3. Emil L – 4. Disney – 8. Jawis – Outs.: 2. Brad Peak

3. løb, Morten Søgaard Holdings Montéløb, 1820 meter voltestart: 5. Bonny Boy - 3. No Faith – 2. Cashmir – Outs.: 7. Asger Molar

4. løb, Kvik Køkkens Junijagt, 1820 meter voltestart: 4. Fromajacktoaking – 5. Tvingens King – 7. Herman K S – Outs.: 12. Hazard Sund

5. løb, Nordbornholms Byggeforretnings Ærespræmie, 2440 meter auto: 1. Delikates – 4. Lluc Boko – 5. Give Me Love - Outs.: 2. Barske M

6. løb, Rønne Ejendomshandels Hoppemesterskab 2022, 2440 meter auto: 1. April Hydrup – 3. Catja Mosebo – 9. Daisy H J – Outs.: 11. California Laser

7. løb, Tanderup Garageportes Ærespræmie, 2120 meter auto: 3. For Life – 7. Indiana Mr Lucky – 6. Bad Shadow – Outs.: 1. Gaia P

4. afdeling: 1-3-7 (6)

Søndagstravet afsluttes med et ponyløb, hvor Pusle/Julie Sjøholm Jensen får chancen for at gentage sejren fra 2. pinsedag. Foto: Torben Ager, travfotobornholm.dk