Sejlernes Dag på Svaneke Havn

NOTITS | 19. SEP 2024 • 17:00
NOTITS
19. SEP 2024 • 17:00

Svaneke Sejlklub inviterer til sjov på vandet.

Svaneke Sejlklub ønsker at sætte fokus på et af de helt store goder ved ø-livet - nemlig at der er vand på alle sider og en historie, der vidner om sejlads til både nære og fjerne kyster. Derfor afholder de på søndag en dag i sejladsens tegn.

Her kan man dukke op til et par timer med vandsport og grill på Svaneke Havn, hvor der kan prøves kræfter med jollesejlads, SUP-board, sit-on-top kajak, en oppustet redningsflåde og så man kan prøve at sejle med i en motordrevet følgebåd.

Det er bestyrelsen fra Svaneke Sejlklub der organiserer dagen, og ligeledes fem fra bestyrelsen, der er medhjælpere på dagen.

Formand Niklas Rudi Holm fortæller, at der er en helt særlig grund til at afholde sejlernes dag på havnen.

– Årsagen til afholdelse af dagen, er at skabe fokus på alternative måder at holde sig aktiv i hverdagen på end at gå til badminton, fodbold og gymnastik. Sejladsen foregår primært i sommerhalvåret, så man kan også kombinere det med at gå til indendørs aktiviteter i de lokale klubber når sejladsen stopper ultimo september, forklarer han.

Vil åbne op

Niklas Rudi Holm gætter på, at mange borgere i Svaneke og omegn har set de skrig-gule sejl på vandet en gang om ugen, ligesom de formentlig har hørt og set børnene i våddragter, der har grinet og sejlet om kap.

– Sejlernes Dag på Svaneke Havn er derfor med fokus på leg og læring i vandet, hvilket de fleste børn og unge finder sjovt på en sommerdag. Vi ønsker med denne dag at åbne op for lokalsamfundet, så flere kan få et kig ind i vores sjove fritidsaktivitet, og måske selv få lyst til at sejle jolle, SUP board eller kajak i fritiden, men endnu ikke ved, hvad det vil sige.

For at deltage er det et krav, at man kan svømme selvstændigt, og alle børn skal være i følge med en voksen.

Desuden bliver man af sikkerhedsmæssige årsager udstyret med våddragt og svømmevest.

Sejlklubben serverer grillede pølser og både koldt og varmt at drikke dagen igennem - ligesom det faktisk også er kotymen ved mange af træningsdagene henover sommeren.

Arrangementet foregår på Svaneke Havn søndag ved middagstid, og det er kommet i stand i samspil med Hempel Fonden, der også har sponsoreret nye redningsveste og våddragter til Svaneke Sejlklub, så juniorsejlerne har det bedste gear at trække i, oplyser formanden.

Der er 30 seniormedlemmer og 14 juniorsejlere i Svaneke Sejlklub.

FÅ ABONNEMENT