Nyt løb så dagens lys

Der var masser af lodtrækningspræmier til deltagerne i form af gavekort, softice, lamper, løbesko, blomster og "alt hvad hjertet begærer", fortæller arrangør Søren Lund. Egen video
NYHED | ABONNENT | 12. JUL 2023 • 20:25
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | ABONNENT
12. JUL 2023 • 20:25

Onsdag aften fik Nexø Havneløb debut. Initiativtageren er Søren Lund fra Sport24, og han glæder sig over, at der nu igen er et motionsløb på Østbornholm.

– Jeg har sat det i søen, fordi jeg syntes det er synd, at der ikke længere var nogen løb på denne her side af øen, så jeg tænkte, at vi måtte lave et eller andet.

Sådan siger Søren Lund, som er idemageren bag byens nye motionsløb, Nexø Havneløb.

Løbet fik debut onsdag aften, og intentionen er, at den fremover skal blive lige så populær som det traditionsrige Nexø Gadeløb, som var en del af Grandprixserien, som også talte Softiceløbet og Fredensborgløbet. Coronarestriktionerne betød dog, at gadeløbet blev sat på pause, og i stedet for at genoplive det gamle løb, så har Søren Lund, som til daglig er indehaver af Sport 24 i Nexø, valgt at lave et nyt.

– Næste år vil vi gerne bygge videre på det, så når der er Nexø Havneløb, så er det Nexø-dagen om sommeren, siger han.


 

Målet er 200 deltagere

Alting starter dog i det små, og derfor vil han være yderst tilfreds, hvis deltagerantallet onsdag aften når op på 200.

– Når der var Nexø Gadeløb, så vidste alle, at det var der, men der er jo endnu ikke så mange, som ved, at Nexø Havneløb findes. Jeg har prøvet at gøre opmærksom på det på Facebook, og jeg har været rundt i butikker og sat plakater op, så derfor har jeg sagt, at kan vi komme op på 200 det første år, så er vi tilfredse.

– Dagen startede jo skidt med regn, men nu ser det fint ud, og jeg tror nok, vi skal ramme det. Det satser jeg på, siger Søren Lund, som heldigvis kunne konstatere, at hele 250 deltog, hvoraf 100 var børn og 150 var voksne.

For nylig var der 625 med i Softiceløbet i Gudhjem, og det giver ham tro på, at der stadig er interesse for at deltage i løb.

– Det er et tegn på, at folk gerne vil ud at løbe. Det gælder ikke om at komme først, men om at være med, siger han.

Strandløberne og Nyvestløberne har været med til at arrangere Nexø Havneløb, som havde start og mål ved Nexø Havn ved Søndre Hammer. Der blev løbet to distancer: Børneløbet på 2,5 kilometer startede klokken 18.15, mens voksenløbet på fem kilometer startede klokken 19. Børnene løb den ene halvdel af havnen rundt, og de voksne løb hele vejen rundt.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT