Nyt håndboldhold skal sikre fødekæden

Nyt håndboldhold skal sikre fødekæden
U19-drengene skal til at starte med spille i 2. division.
NYHED | ABONNENT | 18. SEP 2023 • 05:30
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | ABONNENT
18. SEP 2023 • 05:30

For første gang i mange år har Viking Rønne Håndbold fået et U19-herrehold. Det skal fastholde de unge spillere og sikre, at der er en fødekæde til seniorholdet, som henover sommerpausen har mistet nogle store profiler.

På opfordring fra klubbens ældste ungdomsspillere har Viking Rønne Håndbold valgt at oprette et U19-herrehold til den kommende sæson. Holdet skal spille mod hold ovrefra, og dermed kommer Viking til at have rejsende hold i både herresenior, damesenior, U19- og U15-drenge samt U17-piger, men klubben mener ikke, at den gaber over for meget.

– Et eller andet sted er vi som klub også forpligtet til at etablere hold, når nogle gerne vil spille, siger bestyrelsesmedlem Brian Frost, som glæder sig over, at der er så mange spillere, som har lyst til at prøve kræfter med rækker ovre.

U19-holdet kommer til at spille i 2. division, og selvom sæsonen ikke er startet endnu, er der grund til optimisme, mener holdets træner, Simon Enevoldsen. I starten af september fik holdet nemlig debut i et niveaustævne, hvor det i A-rækken blev til uafgjort mod Røvovre og en sejr mod Furesø.

– Det er nogle rutinerede spillere, vi har med at gøre her, og jeg tænker, at vi godt kan klare os i 2. division og oppe i den øvre del. Nu er det klart, at nu skal vi i gang med træningen, men det ser rigtig godt ud. Spillerne engagerer sig i det, og det er megafedt, at de selv har nogle meninger, siger han.

Træningen begyndte for en lille måned siden, og her har spillerne fået mulighed for at få hår på brystet, da en del af træningerne foregår sammen med seniorspillerne.

 

Hår på brystet

Der er lige nu omkring 10 spillere i truppen, men forventningen er, at flere vil komme til. Der er træning hver tirsdag og torsdag, hvor holdet også kommer til at træne med herreseniorholdet. Det er helt bevidst.

– Det kan forhåbentlig give dem lidt hår på brystet, og det gør også, at vi har en fødekæde til vores herrehold, som pt. mangler to bærende spillere, som har valgt at tage til Færøerne at spille, siger formand Kasper Stenbye med henvisning til Tobias Thisen og Kristian Jeppsen.

– Vi vil gerne have gang i håndbolden på hele øen, og det kan det her være med til, fordi de netop kan være fødekæde til seniorerne, siger Simon Enevoldsen, som ikke var i tvivl om han skulle takke ja til at blive træner for holdet.

– Jeg interesserer mig rigtig meget for håndbold og har trænet håndbold herop i mange år, og så det et kæmpe spændende projekt for Bornholm, hvis man kunne få nogle U19-spillere med. Det er lang tid, siden vi har haft sådan et hold på Bornholm, så det er mega fedt, siger han.

Viking vil prøve at lægge hjemmekampene for de rejsende hold på samme dag for at skabe stemning i hallen.

– Men det bliver nok ikke fem hold på en dag. Det bliver nok typisk U19-drengene til at starte med og så en damekamp og en herrekamp til sidst, siger Brian Frost.

 

Team Bornholm drosler ned

Grunden til, at Viking har så mange rejsende hold skyldes, at overbygningen Team Bornholm har valgt at droppe rejsende hold i denne omgang. I stedet vil organisationen have fokus på at lave tiltag for de yngste børnehold i de forskellige klubber.

– Vi fik ikke bestyrelsesmedlemmer nok ind til generalforsamlingen, så vi måtte meddele, at vi kunne ikke drifte ungdomshold længere. Vi kunne ikke klare alle de opgaver med de få medlemmer, vi var i bestyrelsen, så vi måtte trække stikket, forklarer formand René Thisen.

– Men vi har nogle planer om, at vi skal prøve at se, om vi kan byde ind med vores kræfter på noget helt minihåndboldagtigt. Starte fra en frisk nede fra bunden af, så der kan blive skaffet flere håndboldspillere på øen. Der vi står lige nu. For vi kan jo se at vores håndbold bliver mindre og mindre, siger René Thisen og oplyser, at fokus vil være på at hjælpe børnehold, hvor der er spillere, som er op til ni år gamle.

Simon Enevoldsen har takket ja til at blive træner for de unge spillere.