Ny bornholmsmester hilser hofteopereret mentor: ‘Han har været en klippe i min bordtennisopvækst’

Ny bornholmsmester hilser hofteopereret mentor: ‘Han har været en klippe i min bordtennisopvækst’
Benjamin Lillelund vandt bornholmsmesterskaberne for femte gang i træk. Denne gang blev BM og landsdelsmesterskaberne afviklet som ét fælles stævne, så han kan også kalde sig LDM-vinder. Foto: Jesper Gynther
BORDTENNIS | BORNHOLM | ABONNENT | 10. OKT 2021 • 19:40
Jesper Gynther
Journalist
BORDTENNIS | BORNHOLM | ABONNENT
10. OKT 2021 • 19:40

Benjamin Lillelund vandt i dag bornholmsmesterskabet i bordtennis for femte gang i træk. Han dedikerer sejren til sin tidligere træner, Kenny Jensen, der fik en ny hofte i sidste uge, og som derfor ikke kunne være til stede i hallen.


I dag blev der spillet bornholmsmesterskaberne i bordtennis i Haslehallen, og Benjamin Lillelund lykkedes med at genvinde titlen i herresenior, som han nu har vundet fem gange i træk.

Efter finalesejren over Thor Jensen dedikerede BM-vinderen sejren til sin gamle mentor, Kenny Jensen fra Hasle IF.

– Jeg havde lavet et god bedring-skilt til Kenny, som jeg havde med i dag. For det var også en lille sejr til Kenny, som ikke kunne være i hallen, fordi han fik ny hofte i sidste uge og er i gang med noget genoptræning, fortæller 23-årige Benjamin Lillelund, der er opvokset i Rønne og begyndte at spille bordtennis i Knudsker i 2006, men skiftede til hasleklubben et par år senere, og hvor han fik et nært forhold til Kenny Jensen, der i bornholmske bordtenniskredse er kendt som “Mr. Bordtennis”.

Det er jo ham, der ligesom har lært mig alle tips og tricks - og når jeg ikke spiller så godt, så er det også hans skyld. Hehe, nej det er det ikke

Benjamin Lillelund, bornholmsmester

– Det er jo ham, der ligesom har lært mig alle tips og tricks - og når jeg ikke spiller så godt, så er det også hans skyld. Hehe, nej det er det ikke, joker Benjamin Lillelund.

– Men han har været en klippe igennem hele min bordtennisopvækst, siger den nykårede BM-vinder, der flyttede fra øen for nogle år siden for at uddanne sig til journalist. Nu bor han i Aarhus og arbejder for Jyllands-Posten, og i sin fritid spiller han bordtennis for aarhusklubben Sisu/MBK, der er Danmarks største bordtennisklub.

Kenny Jensen har lært rigtig mange bornholmere at spille bordtennis, heriblandt den nykårede BM-vinder. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

Tæt finale med drilsk serv

Benjamin Lillelund stillede op for Hasle til BM, og i finalen spillede han mod Thor Jensen fra Knudsker IF, som han aldrig har mødt før.

Benjamin Lillelund vandt de tre første sæt, men så begyndte spillet at vende.

– Jeg kom ret godt fra land og var egentlig rimelig ovenpå. Jeg havde et spillemæssigt og også fysisk overtag, synes jeg, og jeg vinder egentlig de første tre sæt rimelig klart og er på det tidspunkt rimelig overbevist om, at jeg nok skal vinde, siger han.

Finalen i herresenior var mellem Benjamin Lillelund fra Hasle IF og Thor Jensen fra Knudsker IF. Thor ses her siddende på stolen. Foto: Jesper Gynther

Men så begyndte Thor Jensen at serve sin snydeskruet serv mere i midten af bordet i stedet for til Benjamins forhånd, og det ændrede kampbillet totalt. Benjamin kunne slet ikke returnere serven, så bolden kunne komme i spil, og han taber derfor de næste tre sæt og er også bagud 5-1 ved sidebyttet midt i syvende sæt.

– Jeg er sådan lidt i vildrede over, hvordan jeg skal respondere på det, og jeg finder ikke rigtig på noget tidspunkt en god løsning på det, siger Benjamin Lillelund, der også lagde mærke til, at modstanderen prøvede at spille bolden mere til hans baghånd.

Benjamin formåede dog at vende kampens udvikling og snuppede det afgørende sæt med 11-9.

– I syvende sæt tager jeg den på vilje og fight. Jeg ved ikke, om jeg har heldet med mig, men jeg har i hvert fald marginalerne med mig, og så får jeg hevet den i land. Der havde jeg ellers indstillet mig på, at jeg ville komme til at tabe, men sådan skulle det heldigvis ikke være, siger han.

Havde jubilæumstrøje med

Efter finalesejren kunne Benjamin Lillelund i øvrigt finde en t-shirt frem, som han fik lavet sidste år efter sin fjerde BM-sejr. På trøjen står der “Bornholmsmester fem gange”, og han er glad for, at det lykkedes at leve op til egne forventninger.

– Jeg har haft trøjen liggende i skabet i halvandet år, og jeg var lige ved at glemme at tage den med herover, men huskede det heldigvis. Det betyder meget, at jeg kunne tage den trøje på efter sejren, for det havde været lidt akavet, hvis jeg skulle have rejst hjem med den igen, uden at den blev brugt, siger han.

– Jeg fik den lavet for at sætte en ambition for mig selv. Jeg turde ikke være så hovmodig, at jeg skrev 2021 på den. Jeg nøjedes bare med at skrive “Bornholmsmester fem gange”, for så kunne jeg da bruge den til en anden gang, hvis det var, at jeg ikke skulle vinde her, siger Benjamin, som under kampene spillede i en klubtrøje fra Hasle IF.

Benjamin Lillelund blev færdiguddannet som journalist tidligere på året og arbejder nu for Jyllands-Posten i Aarhus. Derudover spiller han bordtennis i sin fritid i for aarhusklubben Sisu/MBK, der er Danmarks største bordtennisklub.