Nicoline Koefoed skifter klub: Skal spille sammen med to veninder

Nicoline Koefoed skifter klub: Skal spille sammen med to veninder
Nicoline Koefoed skal ikke længere spille for Hillerød. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 20. MAJ 2021 • 07:31
Jesper Gynther
Journalist
| ABONNENT
20. MAJ 2021 • 07:31

BORDTENNIS

I lørdags fik den bornholmske bordtennisspiller Nicoline Koefoed en sølvmedalje om halsen, da hun sammen med Hillerød endte på andenpladsen i Dameligaen.

Trods succesen bliver det ikke til mere sølvtøj i den røde spillertrøje i denne omgang, da den 22-årige har valgt at skifte klub til Virum. Her skal hun i den kommende sæson spille sammen med to gode veninder i form af Sophie Walløe og Valeria Hachard.

Førstnævnte har Nicoline Koefoed spillet på landsholdet med gennem en lang årrække og vundet mange DM-guld i double med, mens hun kender sidstnævnte, fordi deres kærester træner sammen med det danske landshold i Idrættens Hus i Brøndby.

– Det har egentlig ligget lidt i kortene de sidste par år, at vi rigtig godt kunne tænke os at spille på hold sammen, for vi er tre rigtig gode veninder, og specielt mig og Sophie. Vi har spillet bordtennis sammen i rigtig mange år, og vi syntes, at det kunne være sjovt at spille på hold sammen igen, fortæller Nicoline Koefoed til Bornholms Tidende.

– Så beslutningen bunder egentlig mest i det sociale, og det er også på grund af det sociale, at jeg gerne vil spille bordtennis igen, siger Nicoline Koefoed, der havde holdt to års pause fra sporten, indtil hun sidste sommer greb battet igen.

Vil spille med om guldet

Normalt kan det være svært at finde en klub, hvor der er plads til tre nye personer på samme hold, men det har kunne lade sig gøre i Virum, fordi Valeria Hachard er træner i klubben.

Virum har ikke spillet i Dameligaen i denne sæson, men har fået dispensation til at få en plads i næste sæson, da holdet nu har fået tilgang af Nicoline Koefoed, Sophie Walløe og Valeria Hachard, som alle har gode ratingplaceringer.

Derfor tror Nicoline Koefoed også på, at Virum vil kunne blande sig i kampen om DM-guldet, ligesom hendes nu forhenværende klub Hillerød gjorde i den netop overståede sæson.

– Hvis ikke vi klarer det bedre, så skal vi som minimum klare det samme som Hillerød. Jeg vil umiddelbart vurdere, at et hold med os tre, der skal gå rigtig meget galt, før vi ikke spiller med om guldmedaljen næste år. Men samtidig har vi selvfølgelig også nogle unge spillere i Virum, som også kommer til at spille med, så de får lidt erfaring. Men tanken er, at vi selvfølgelig går efter en guldmedalje, siger Nicoline Koefoed, der endnu ikke har prøvet at vinde guld i Dameligaen, men til gengæld har to sølvmedaljer, da hun i sæsonen 2013-2014 også endte på andenpladsen, den gang sammen med Vedbæk.

Følte ærefrygt i finalen

Guldmedaljen glippede i 2020-2021-sæsonen, da Viby viste sig for stærke, hvilket blandt andet skyldtes, at Hillerød var hæmmet af, at holdets normalt bedst spillende spiller, Chen Yan, var skadet i finalekampene.

Nicoline Koefoed led også selv nederlag i sine singlekampe, hvilket hun tilskriver, at hun følte en smule ærefrygt overfor Vibys Pernille Søndergaard og Pernille Agerholm.

– De har altid været et eller andet form for forbilleder for mig, for de er ældre end mig, og det var dem, der spillede på seniorlandsholdet, dengang jeg selv spillede på juniorlandsholdet. Så det var fedt at møde dem, men jeg havde måske lidt den her mentale barriere med, at jeg stadigvæk inde i hovedet syntes, at de var bedre end mig.

– Det er i hvert fald noget, som jeg synes var en smule svært, og jeg håber, at jeg kan komme over til næste sæson og bare gå ind og tro på, at jeg godt kan vinde over dem. Men jeg synes, det var fedt at spille finalekampene. Selvom der overhovedet ikke var nogen tilskuere eller noget, så var der rigtig fed stemning.

Mere afslappet tilgang

Hvordan ser du tilbage på hele sæsonen?

– Overordnet har jeg faktisk været meget overrasket og imponeret over, hvor godt jeg egentlig har spillet i forhold til, at jeg har holdt fuldstændig pause i to og et halvt år, og i løbet af sæsonen har jeg maksimalt trænet en gang om ugen i de perioder, hvor der har været kampe, og ellers har jeg ikke rigtig trænet. Så med det i baghovedet har jeg faktisk været ret imponeret over, at det har kunne lade sig gøre for mig.

– Og så synes jeg, at det har været sjovt. Det har været en helt anden glæde, og en helt anden motivation for at spille og en anden tankegang med kampene, end jeg nogensinde har prøvet før. Det har været med mere fokus på det sociale, end det har været tidligere for mig. Og på den måde har det også bare været mere afslappende og jeg har på den måde været mere frit spillende, så det har været rigtig fedt, siger Nicoline Koefoed, der desuden afslutter sin bachelor på CBS til sommer, hvorefter hun vil studere direkte videre på kandidatuddannelsen People and Business Development, som er en cand. merc på CBS.