Multibane giver byen mere at samles om

Multibane giver byen mere at samles om
Svanekes nye multibane skal indbyde til leg, spil og fællesskab, og det glæder Svaneke Friskole sig til. Pressefoto
NOTITS | SVANEKE | ABONNENT | 12. NOV 2022 • 07:45
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS | SVANEKE | ABONNENT
12. NOV 2022 • 07:45

Mellem Svaneke Idrætsklub og Svaneke Friskole vil en ny multibane bidrage til fællesskabet i byen.

 

Der er grund til at være glad i Svaneke, som lørdag formiddag indvier byens nye multibane. Borgmester Jacob Trøst er med til åbningen og skal også være med til at spille fodbold, fremgår det af en pressemeddelelse fra Svaneke Friskole, der står bag projektet med støtte fra Svaneke Idrætsforening, Svaneke Vandrerhjem og Bornholms Brand.

I 2020 modtog skolen en million kroner fra Nordea-fonden til "Vejen til Svaneke", der skal bidrage til at skabe mere aktivitet i lokalområdet. Formålet er at skabe nutidige, sunde, fysiske rammer og tilbud til børn og voksne og dermed udvikle byens udendørsrum. Projektet vil skabe et uformelt samlingssted i Svaneke til gavn for hele byen og dens besøgende.

– Jeg synes, det er helt fantastisk at få skabt et uderum, der indbyder til leg, spil og fællesskaber, og jeg kan allerede nu afsløre, at vores elever er rigtig glade for banen, siger skoleleder Thomas Garfort i pressemeddelelsen.

Efter indvielsen af multibanen er næste skridt at få skabt en indbydende og hyggelig ramme omkring banen, så det kan blive et mødested for alle.

– Det syder og bobler ude i de små bysamfund, og med dette økonomiske rygstød får de mange lokale ildsjæle i Svaneke ekstra mulighed for at sætte deres virketrang i spil til gavn for fællesskabet, siger direktør Henrik Lehmann Andersen i Nordea-fonden, hvis Her bor vi-pulje på 60 millioner kroner har støttet projektet.