Magnus Cort taler med Tidende om VM-gulddrømme, opbakning fra forældrene og Chris Ankers tragiske dødsfald

Magnus Cort taler med Tidende om VM-gulddrømme, opbakning fra forældrene og Chris Ankers tragiske dødsfald
Magnus Cort har blikket rettet mod titlen, når der i morgen køres VM i Flandern, Belgien. Arkivfoto: Jacob Jepsen
CYKELSPORT | BELGIEN | ABONNENT | 24. SEP 2021 • 15:00
Jesper Gynther
Journalist
CYKELSPORT | BELGIEN | ABONNENT
24. SEP 2021 • 15:00

Det danske landshold i landevejscykling har gode chancer for at snuppe titlen på søndag, når der køres VM i Belgien, mener Magnus Cort. Men om det bliver ham selv eller en holdkammerat, som der skal køres for, bliver først afgjort på selve dagen


Efter en fantastisk Vuelta a Espana, hvor Magnus Cort vandt hele tre etaper, er bornholmeren udset af bookmakerne til at være i spil til at snuppe sejren, når der søndag køres VM i linjeløb i belgiske Flandern.

Magnus Cort fortæller da også til Bornholms Tidende, at han fortsat føler, at benene er gode.

– Jeg føler, formen er god, så jeg glæder mig virkelig til at køre VM, og jeg har gode og høje forventninger til mig selv, siger han.

Er det sejren, du personligt går efter?

– Kollektivt kører vi helt sikkert efter at vinde, det er der ingen tvivl om. Det er det, vi kommer for.

– Men jeg kunne da helt sikkert godt tænke mig, at det er mig, der kunne vinde, hvis det skulle være en dansker. Det er klart. Men der sker meget under et VM, og det kommer nok til at give sig selv lidt derude, når der bliver kørt cykelløb.

I har ikke udnævnt en kaptajn på forhånd?

– Vi har nogle roller, men vi har et meget fladt hierarki, og det er også vores styrke, at vi har så mange, der kan køre med, og som kan vinde løbet. Vi skal ikke køre for én mand, og vi har heller ikke én storfavorit, men vi har virkelig et stærkt hold i bredden.


Far og mor er taget til Belgien

Magnus Cort får opbakning fra sine forældre, når der køres VM i linjeløb søndag i Flandern.

– De har været med et par gange til VM rundt omkring, så det er ikke helt nyt.

– De plejer at tage med en eller to gange om året for at se mig køre cykelløb, og i Belgien er det jo nogle af de største cykelløb, der bliver kørt her, og der er en helt fantastisk stemning, og så ligger det jo heller ikke alt for langt fra Danmark, kan man sige, siger Magnus, som ikke ved, om han får mulighed for at hilse på sine forældre før løbet.

– Det har vi ikke snakket om endnu. Det kan være lidt svært lige at få hilst, men hvis det kan passe ind, så kan det da godt være, at jeg lige hilser.

Heldet skal flaske sig

Ruten er 260,30 kilometer og har 2.500 højdemeter. Hvordan ligger VM-ruten i forhold til dig?

– Jeg tror, den ligger udmærket. Det bliver et hårdt og langt løb, og der er mange små skrappe stigninger, som ikke er så lange.

– Det er lidt danskeragtige stigninger, for de minder om de største bakker, vi har i Danmark, men det er jo ingenting i forhold til, hvad man kan finde andre steder i verden.

– Men når man har kørt sådan nogle stigninger nok gange, så skal det nok komme til at gøre ondt til sidst og skabe splittelser.

Du havde et højt niveau i vueltaen. Er det nemt eller svært for dig at holde den form i ugerne efter sådan et langt etapeløb?

– Det kan være lidt svært, og det er sådan en balancegang at hvile nok og være frisk og så samtidig holde kroppen i gang, men jeg føler, at det er blevet ramt meget godt, og at der stadig er noget energi tilbage i kroppen.

For et par år siden var du også med i spil til en medalje til VM, men du blev hentet lige før målstregen. Føler du selv, at du står bedre rustet denne her gang til at kunne lave et resultat?

– Jeg er i hvert fald i god form nu. Jeg tror også, jeg var i god form oppe i Norge, og det var ikke fordi, jeg manglede noget der. Det var bare lige, hvordan heldet lige flasker sig. Og så kan man håbe, at det går min vej i år.


Vil gerne køre VM i enkeltstart

Enkeltstart er en af Corts nye forcer. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

Af Jesper Gynther

CYKELSPORT

Magnus Cort blev ikke udtaget til at køre VM i enkeltstart i Belgien i forrige weekend, selvom han på det seneste har vist forrygende form i den svære disciplin. I Vuelta a Espana blev han således nummer to i den afsluttende enkeltstart, hvor han kun blev slået af løbets samlede vinder Primoz Roglic.

Bornholmeren drømmer da også om på et tidspunkt at køre VM i enkeltstart, afslører han over for Bornholms Tidende.

– Ja, det kunne jeg godt tænke mig. I hvert fald har jeg fundet en god enkeltstartsform frem de seneste to år efterhånden, hvor jeg har kørt nogle rigtig gode enkeltstarter. Så på sigt vil jeg helt sikkert godt prøve at være klar og måske allerede til næste år, siger han.

Ville du egentlig gerne have kørt det i år, eller er det fint nok, at du kan fokusere på linjeløbet?

– I år passer det egentlig okay at springe over, for det var ikke en ideel enkeltstartsrute for mig. Med den gode enkeltstart jeg havde i vueltaen, kunne jeg måske godt have kørt den, men egentlig passer det godt at springe det over, for så kunne jeg få nogle flere træningsdage i højden i Andorra (hvor han bor, red.), som ville være en fordel her til på søndag (hvor VM i linjeløb køres, red).

Prøvede kræfter med ny VM-disciplin

Magnus Cort har dog ikke kun haft fokus på linjeløbet. I onsdags kørte han VM i holdkørsel for blandede hold af mænd og kvinder, som blev afviklet som en stafet. Det er også en disciplin, som han synes om.

– Det var sjovt. Det er jo også et ret nyt event, for det er kun anden gang, at det bliver kørt her til VM.

– Det er lidt specielt at køre, for man er ikke vant til at køre de her stafetter. I hvert fald ikke som landevejscykelrytter. I mountainbike har man kørt stafet i mange år.

– Men som tilskuer er det jo nok fantastisk. Jeg holder i hvert fald selv meget af at se stafet i atletik og svømning. Det er altid sjovt at se på. Så det er nok på vej frem, og der er nok ikke nogen tvivl om, at det er en disciplin, der gror, og at man nok skal vænne sig til den.

 

 


Magnus Cort er også påvirket af tragisk dødsfald

Af Jesper Gynther

CYKELSPORT

For en uge siden mistede den tidligere profesionelle cykelrytter Chris Anker Sørensen sit liv, da han var på en cykeltur i Belgien, hvor han befandt sig, da han skulle kommentere det kommende VM i landevejscykling.

Dødsfaldet har berørt både den danske og den internationale cykelverden, og det har også berørt Magnus Cort.

– Jeg havde ikke selv et personligt forhold til ham, men jeg har jo kørt mange cykelløb med ham, og jeg snakkede da med ham, når jeg så ham, så det gjorde da helt klart ekstra ondt.

– Det var ikke bare et tal i statistikken. Det kan godt mærkes.

Landsholdet er dog klar til at køre VM i morgen, fortæller Magnus Cort.

– Vi har det okay. Landevejsholdet har først været samlet siden onsdag aften, så vi har jo ikke været hernede, da det skete.

– Men det er selvfølgelig meget forfærdeligt, og vi kender ham jo alle sammen i mere eller mindre grad. Og det er trist, det er det, siger Magnus Cort til Bornholms Tidende.