Magnus Cort klar til Tour de France

Magnus Cort klar til Tour de France
Pressefoto
NYHED | 17. JUN 2024 • 10:26
Af:
Ritzau
NYHED
17. JUN 2024 • 10:26

Uno-X er tidligt ude med holdopstillingen til Tour de France, og det er gode nyheder for Magnus Cort.

Så er den førte dansker udtaget til årets Tour de France. Den bornholmske cykelrytter Magnus Cort kan godt begynde at pakke tasken til strabadserne i verdens hårdeste cykelløb.

Norske Uno-X er, ligesom det var tilfældet sidste år, blandt de første til at sætte navn på truppen til Touren. Mandag har holdet på sin hjemmeside offentliggjort de otte ryttere.

Cort bliver den eneste uden norsk pas på holdet, som foruden danskeren vil bestå af Alexander Kristoff, Søren Wærenskjold, Jonas Abrahamsen, Tobias Halland Johannessen, Johannes Kulset, Rasmus Fossum Tiller og Odd Christian Eiking.

– Vi vil fortsat bygge vores hold op omkring de største norske og danske profiler, og derfor er det virkelig dejligt, at vi har både Magnus Cort og Alexander Kristoff på dette års hold, siger holdchef Thor Hushovd til holdets hjemmeside.

Mest vindende nogensinde

Magnus Cort er en af de ryttere, holdet utvivlsomt knytter de største forventninger til i årets Tour de France.

Danskeren vandt for nylig en etape i det stærkt besatte Critérium du Dauphiné, hvor han også fik en dag i den gule førertrøje.

Derudover har han bevist, at han kan vinde etaper i verdens største cykelløb. Både i 2018 og 2022 vandt den hurtige dansker en etape i Touren.

Han vandt også en etape i sidste års Giro d'Italia og hele seks etaper i Vuelta a España fordelt på udgaverne i 2016, 2020 og 2021.

De ni etapesejre gør den 31-årige bornholmer til Danmarks mest vindende i grand tour-sammenhæng nogensinde.