Mads Petersen blev landschampion og skal køre i Paris

Mads Petersen blev landschampion og skal køre i Paris
Mads Petersen, her i vognen bag Hej Hej Dull, blev den mest vindende amatørkusk i Danmark i 2023. Foto: Torben Ager
NOTITS | ABONNENT | 30. DEC 2023 • 12:52
Kjeld Lundbæk
Journalist
NOTITS | ABONNENT
30. DEC 2023 • 12:52

Bornholms bedste amatørkusk blev for andet år i træk den mest vindende kusk i Danmark.

Bornholms mest vindende amatørkusk, Mads Petersen, kan for andet år i træk kalde sig landschampion, og en del af præmien er en tur til Frankrig, hvor han den sidste weekend i januar skal køre et løb i forbindelse med Europas største travløb, Prix d'Amérique på Vincennes-banen i Paris.

Mads Petersen opnåede 26 sejre i 134 starter i 2023-sæsonen, og selv om den nærmeste konkurrent, Martin Andreasen fra Skive, har kørt mere end 50 løb, siden sæsonen sluttede på Bornholm i oktober, lykkedes det kun Skive-kusken at vinde 25 af sine i alt 268 starter.

Invitationen til storløbet i Paris kommer fra Danmarks største andelsstald, Stald KTAS, der hvert år arrangerer en tur til Prix d'Amérique. Det er anden gang, Mads Petersen inviteres med på den såkaldte kammeratsskabstur sammen med sin familie.

Mads Petersen har kun kørt en enkelt tur, siden sæsonen sluttede på Bornholm. Det skete den 22. december, hvor han styrede John Gommans-trænede Ismael F Boko ind på en andenplads i et løb på Charlottenlund Travbane.

Bonny Boy toppede

Ved årets udgang kunne det også noteres, at Lene og Egon Jensen-ejede Bonny Boy blev 2023-sæsonens mest vindende montéhest i Danmark. I alt blev det til fem sejre, én andenplads og én tredjeplads. På andenpladsen blev Skive-hesten Smokin Joe noteret for fem sejre og én tredjeplads.

Bonny Boys faste ledsager på Bornholms Brand Park, Annika Schou-Lund, blev nummer fem på listen over de mest vindende montéryttere med fem sejre og én tredjeplads. Landschampion blev Smokin Joe-rytteren Michelle Mønster fra Skive med 13 sejre.

Lene og Egon Jensen har i vinterpausen kastet en større sum efter millionvinderen Stonefire U S, der i torsdags bidrog til havren med en andenplads og en præmie på 25.000 kroner på Skive-banen, kørt af Kasper Foget. Stonefire U S trænes af Bo Westergaard, der også har Lene og Egon Jensens anden hurtigtraver, bornholmsmesteren Zaffiro Jet, i sin stald.

Stald Guldkysten-ejede Patricia Bo er først ude af de bornholmske heste i det nye år, når den onsdag aften stiller til start på Åby-banen i Gøteborg med træner Ken Ecce i sulkyen.