Løbeglade bioanalytikere samler ind til hospitalsklovne

Løbeglade bioanalytikere samler ind til hospitalsklovne
Det ene af de to hold med bioanalytikere ses her sammen med hospitalsklovnen Plys. Fra venstre ses Klaus Dahl, Mette Dreyer, Plys og Morten Bertelsen. Det andet hold med bioanalytikere består af Heidi Dannerfjord, Sheila Pedersen og Malene Møller Jensen. Privatfoto
NYHED | RØNNE | ABONNENT | 30. MAJ 2022 • 07:23
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | RØNNE | ABONNENT
30. MAJ 2022 • 07:23

Når firmastafetten afvikles torsdag den 9. juni, vil seks bioanalytikere fra Bornholms Hospital løbe rundt iført røde næser og t-shirts med klovneansigt på. De vil nemlig forsøge at samle penge ind til hospitalsklovnene.

Når der bliver taget blodprøver på børn på Bornholms Hospital, er der en hospitalsklovn, som hjælper til med at flytte fokus væk fra stikket eller på anden måde underholder, klovner og er med til at skabe en positiv oplevelse.

Klovnen hedder Plys, og hun er ikke kun vellidt blandt børnene, men også blandt de andre ansatte. Især bioanalytikerne er glade for hende, og derfor vil de til årets firmastafet forsøge at samle penge ind til hospitalsklovnene.

– Jeg er så glad og taknemmelig - både på egne og hospitalsklovnenes vegne - over, at nogle af vores bioanalytikere har valgt i år at slå et slag for Danske Hospitalsklovne i dette års firmastafet. Tusind tak for det. Jeg håber, det bliver en rigtig god dag, og alle kommer godt over målstregen, siger Plys.

Jeg håber, det bliver en rigtig god dag, og alle kommer godt over målstregen

Plys, hospitalsklovn

Indsamlingen foregår online på Danske Hospitalsklovnes hjemmeside og for at skabe opmærksomhed om indsamlingen, vil bioanalytikerne løbe rundt til firmastafetten iført klovnenæser og t-shirts med klovneansigt på. To hold med hver seks bioanalytikere stiller op.

– På firmastafetdagen og om aftenen har vi også tænkt os at dele lidt klovnenæser ud og nogle flag og simpelthen brande det lidt og håbe, at folk vil støtte op om projektet, siger Morten Bertelsen.

Han oplyser, at der allerede nu er indsamlet 1.000 kroner, og at målet er at indsamle 2.000 kroner, som vil gå ubeskåret til hospitalsklovnene i Danmark.

Målet er 170 tilmeldte hold til årets firmastafet. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

Håber på 100 hold mere

Det er ikke kun bioanalytikere, der har meldt deres ankomst til firmastafetten. Viking Atletik, der står bag arrangementet, oplyser, at der pt. er tilmeldt 70 hold, og de skal som vanligt ud på en tre kilometer lang rute, som starter og slutter på Rønne Stadion Nord. Målet er dog at komme op på 100 hold mere, end der er på nuværende tidspunkt.

– Hele ideen med firmastafeetten er, at det skal være festligt og fornøjeligt. Det handler ikke om at løbe stærkt, men at få et socialt fælleskab omkring idræt. Derfor kan man også tage sin egen mad med og spise det på stadion efterfølgende, siger formand Claus Clausen fra Viking Atletik og fortæller, at det også vil være muligt at købe grillmad hos Viking Fodbold.

Sidste år blev firmastafetten udskudt til september grundet coronarestriktioner, og Claus Clausen glæder sig i det hele taget over, at man igen kan afvikle en helt normal firmastafet. I 2020 blev stafetten aflyst, og sidste år måtte der maksimalt være 500 deltagere, men der er slet ingen restriktioner denne gang.

– Vi koncentrerer os nu om at få gang i firmastafetten igen efter corona. Vi håber også på, at alt med løb kan komme tilbage til det, det var, før vi blev ramt, siger han og fortæller, at deltagertallet for firmastafetten toppede i starten af 2010'erne med omkring 220 hold.

– De sidste mange år har firmastaffeten ligget mellem 175 og 200 hold, og vi vil være meget tilfreds med 170 hold i år, så vi kan få sparket det i gang igen, siger Viking Atletik-formanden.

Firmastafetten skydes i gang klokken 18.30 torsdag den 9. juni på Rønne Stadion Nord, og det er fortsat muligt at tilmelde sig.