Låsen er skiftet ud: Klub har intet sted at træne

Låsen er skiftet ud: Klub har intet sted at træne
Selvom låsen er skiftet ud, er det fortsat en mulighed, at RIK Bordtennis får lov at blive i kælderen på Østre Skole. Arkivfoto: Jesper Gynther
NYHED | RØNNE | ABONNENT | 30. SEP 2022 • 15:30
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | RØNNE | ABONNENT
30. SEP 2022 • 15:30

RIK Bordtennis har ikke længere adgang til kælderen på Østre Skole, hvor klubben har holdt til i over 50 år. En løsning kan dog allerede være på vej i den kommende uge, men klubben skal være indstillet på et kompromis, mener borgmesteren og fritidsudvalgsformanden.

Da Østre Skole tidligere på året blev solgt til et firma, som vil omdanne bygningerne til lejeboliger, fik RIK Bordtennis og flere andre foreninger at vide, at de ikke længere kunne være i skolens kælder.

Som den eneste af foreningerne valgte RIK Bordtennis at lade sine ting være og fortsætte med at bruge lokalerne, men det kan klubben ikke længere gøre, for i sommerferien blev låsen til kælderdøren skiftet ud.

– Så vi kan ikke træne lige nu, fortæller Flemming Bech fra RIK Bordtennis.

Under tidspres

Bordtennissæsonen er ellers så småt gået i gang, og om et par uger starter vinterturneringen, hvor flere af klubbens spillere og hold er tilmeldt. Der er derfor brug for, at der bliver fundet en løsning hurtigst muligt – og det kommer måske også til at ske.

Torsdag deltog RIK Bordtennis i et møde med fritids-, kultur- og lokalsamfundsudvalgsformand Niclas Fick (EL), borgmester Jacob Trøst (K) og leder Klaus Rønne Jensen fra Bornholms Idrætsområder, og her blev klubben ifølge Flemming Bech i første omgang tilbudt at få tider i Haslehallen og Klemenskerhallen om eftermiddagen og sent om aftenen et par gange om ugen.

Vi ser frem til en afklaring snarest muligt

Disse tider er dog ikke særlig attrative, da de ligger på skæve tidspunkter af døgnet og på grund af afstanden til hallerne fra Rønne. Derudover er det RIK's ønske at få flere tider tildelt, så man både har mulighed for at træne og spille kamp. Derfor har klubben også tidligere afvist muligheden for, at løsningen kunne være at få træningstider i eksempelvis Søndermarkshallen.

– Administrationen (i regionskommunen, red.) har haft rigtig svært ved at forstå, at når man er bordtennisklub, er det ikke nok at have nogle lokaler til at træne, men at man også skal have tider til kampe, siger Flemming Bech, som dog gik fra mødet med stor optimisme for fremtiden.

Mulighed for at leje kælderen

Ifølge Flemming Bech blev RIK Bordtennis nemlig fortalt, at der i den kommende uge vil blive afsøgt to muligheder for at finde lokaler.

Den ene mulige løsning er, at RIK Bordtennis får tider i træningshallen ved siden af Rønne Idrætshal, hvor der også bliver spillet basketball og tennis, mens den anden løsning er, at regionskommunen lejer kælderen på Østre Skole af de nye ejere, så RIK Bordtennis kan fortsætte med at være dér, som den har været de seneste 50 år.

RIK Bordtennis tror, det kan være en reel mulighed at blive i kælderen, da regionskommunen i forvejen har lejet resten af bygningen de kommende tre år, så man kan lave en daginstitution på stedet.

– Vi ser frem til en afklaring snarest muligt, siger Flemming Bech, som forventer, at der bliver taget en beslutning i løbet af den næste uges tid.

– Det tror vi på, siger han og oplyser, at bordtennisbordene stadig står i kælderen, og han er ikke bekymret for, at de bliver smidt ud, selvom låsen nu er skiftet ud.

På mødet blev det da også oplyst, at bordtennisafdelingen kan lave en aftale med de nye ejere af Østre Skole om afhentning af deres materialer.

Politikere: RIK skal være indstillet på kompromis

Borgmester Jacob Trøst og udvalgsformand Niclas Fick bekræfter i en fælles udtalelse til Tidende, at kommunen og Bornholms Idrætsområder nu vil udarbejde et forslag til træningstider som et sidste forsøg på at hjælpe bordtennisklubben med at få mulighed for at dyrke deres sport i Rønne. Hvordan mulige løsninger kan se ud, fortæller de ikke noget om.

De to politikere håber samtidig, at RIK Bordtennis vil affinde sig med, at klubben ikke nødvendigvis får alle sine ønsker opfyldt.

"Brk skal altid søge gode løsninger og ift. RIK-bordtennis er der gjort flere forsøg, som ikke har kunnet realiseres. Verden forandrer sig hele tiden, og her på Bornholm må vi også ‘rykke sammen i bussen’ så der kan blive plads til os alle. Det er derfor via samarbejde at vi må finde løsninger, der opfylder flest mulige behov. Står vi stejlt ved vores egne behov og krav, så er det svært at finde tålelige kompromisser", skriver Jacob Trøst og Niclas Fick i deres fælles udtalelse.

"Det er vores ønske for RIK-bordtennis, at afdelingen vil anerkende den nye situation, og de muligheder nye rammer vil give dem som idrætsudøvere. Hvis ikke, så bliver det næppe muligt at hjælpe foreningen yderligere", fortæller politikerne, som også håber, at der vil kunne findes løsninger for de sidste foreninger, der fortsat måtte stå uden et tilholdssted.