Klub mangler lokaler: Situationen er 'elendig'

Klub mangler lokaler: Situationen er 'elendig'
RIK Bordtennis har fået lov til at træne mandag eftermiddag i RIK 2, men ellers kniber det med træningstider. Arkivfoto: Jesper Gynther
NOTITS | ABONNENT | 19. JAN 2023 • 05:31
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS | ABONNENT
19. JAN 2023 • 05:31

RIK Bordtennis måtte sidste år forlade kælderen på Østre Skole efter at have trænet der i mere end 50 år.

I stedet fik klubben tilbudt træningstider af regionskommunen i træningshallen ved Rønne Idrætshal, men det har ikke været nogen succes, fortæller Flemming Bech fra RIK Bordtennis.

– På lokalefronten er situationen elendig, fortæller han til Tidende.

Klubben har måttet opsige dens træningstider mandag og fredag, fordi tiderne ikke passer til at drive en ungdomsafdeling. Træningstiden mandag er sent om aftenen, og om fredagen er træningstiden lige ved spisetid fra klokken 17 til klokken 18.30.

Uventet hjælp fra fodboldpiger

I stedet har RIK Bordtennis nu fundet en anden løsning med hjælp fra pigefodboldafdelingen i Rønne Idrætsklub. Bordtennisspillerne har nemlig fået lov til at spille i RIK 2, som er det nytilkøbte klubhus, der tidligere husede Viking Atletik på Stadion Nord, og som nu er hjemsted for pigeafdelingen i RIK Fodbold.

– Her kan vi med nød og næppe sætte to bordtennisborde op og derved træne mandag eftermiddag. Det er en nødløsning, og denne løsning giver ikke mulighed for at spille turneringskampe. Så fremadrettet er der ingen RIK-hold, som kommer til at deltage i vinterturneringen, da vi ingen hjemmebane har, fortæller Flemming Bech, som advarer om, at fremtiden ser dyster ud for klubben, hvis ikke der findes en mere permanent løsning.

– Skal RIK fortsætte med en aktiv bordtennisafdeling, er en hjemmebane et must (lokale på 140 kvadratmeter med plads til tre borde). Om BRK kan hjælpe os er tvivlsomt, og det ser heller ikke ud til, at vi kan lægge beslag på træningshallen i det antal aftener, som det kræver for, at en deltagelse er mulig.

– Om der kan komme hjælp fra ukendt side, enten med et lokale i BRK-regi eller en pose penge for at bygge til RIK 2, det er det, vi har at hænge vores hat på, ellers vil afdelingen lukke. En RIK-afdeling, som har været med fra 1956, hvor B 1910 og RB dannede Rønne Idrætsklub R.I.K., påpeger han.

Trods manglende træningsmuligheder gjorde talenterne hos RIK Bordtennis det rigtig godt til BM i lørdags. Her ses Gustav Nordahn Bech, Victor Nordahn Bech, Sanel Cefo og Jeppe Kure Holm. Privatfoto

Succes for talenter til BM

Der er dog også positive nyheder fra RIK Bordtennis.

I lørdags deltog klubben med fire spillere i ungdomsrækkerne under bornholmsmesterskabet i Hasle Hallen. Det blev til meget fine resultater, hvor Victor Nordahn Bech blev bornholmsmester i Yngre pige/drenge rækken i suveræn stil uden at afgive sæt i nogen af kampene. I samme række vandt Jeppe Kure Holm bronze i A-slutspillet, mens Gustav Nordahn Bech tog sig af guldet i B-slutspillet.

I drengerækken vandt Victor Nordahn Bech en flot sølvmedalje kun overgået af den to år ældre Marie Deckert fra Hasle IF.

Derudover dannede Victor Nordahn Bech og Sanel Cefo doublepar i rækken Ungdom A, hvor de besejrede både Knudsker IF og Hasle IF's doublepar og tog guldet med hjem til Rønne. Så tilfredsheden er stor i RIK's bordtennisafdelingen på medaljefronten.