Klipper får besøg af festival

Klipper får besøg af festival
I næste uge vender klatrefestivalen Bornholm on the Rocks tilbage til Moseløkken og andre gode klatresteder. Arkivfoto: Jesper Gynther
NYHED | 23. JUL 2024 • 21:00
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED
23. JUL 2024 • 21:00

Festival samler 150 klatrere og frivillige på Nordbornholm.

I næste uge deltager omkring 150 entusiastiske klatrere og frivillige fra ind- og udland i klatrefestivalen Bornholm on the Rocks, der har base på Egeløkke Naturlejrplads nær stenbruddet Moseløkken på Nordbornholm.

Bag festivalen står Bornholmudvalget under Dansk Klatreforbund og Dansk Bjerg- og Klatreklub, der fortæller, at deltagerne i fem dage vil boltre sig på klipperne i Moseløkken og Vang Stenbrud samt på klippekysten. Festvalen begynder på den sidste dag i juli og fortsætter indtil søndag den 4. august.

Der er sammensat et program med kurser, workshops, foredrag og guidede ture til klatresteder, og der vil være spændt en line op over Moseløkken Stenbrud, hvor deltagerne under kyndig vejledning og sikkerhed kan afprøve deres balancefærdigheder. Lørdag er der sportsklatrekonkurrence i Moseløkken, og interesserede er velkomne til at komme og kigge på.

– Vi har de seneste år oplevet en rivende udvikling i interessen for klatring på Bornholm. Øen er skøn, og det er her, vi har de eneste danske klipper. Vi oplever fortsat en massiv tilgang til vores arrangementer som klubture og den årlige klatrefestival, siger festivalkoordinator og formand for Bornholmudvalget Annette Vilen i en pressemeddelelse.



FÅ ABONNEMENT