Katrine tilbage med manér efter skadespause: 'Det gør stadig ondt'

Katrine Enni scorede otte mål, da Viking lørdag besejrede Ajax i Bornholms Idræts- og Kulturcenter i Allinge. Fotos: Jesper Gynther
NYHED | ABONNENT | 12. NOV 2022 • 15:40
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | ABONNENT
12. NOV 2022 • 15:40

Lysten til at spille for Vikings seniorhold har fået Katrine Enni til at trække i spillertøjet igen, selvom hun stadig lider af springerknæ og har smerter. Lørdag blev hun kåret til kampens spiller i en kneben sejr over Ajax.

22-årige Katrine Enni har spillet håndbold, siden hun var en lille pige, men det seneste år har man ikke set så meget til hende i hallerne.

Hun har nemlig brugt hele sidste sæson på at genoptræne, da hun har bøvlet med springerknæ på grund af overbelastning, og derfor har haft ondt i knæskalssenen.

– Jeg havde godt kunne spille med det, selvom det gjorde ondt, men jeg valgte at investere alt min tid i at få det godt igen, fortæller den talentfulde bagspiller, som nu har meldt sig klar igen til at spille. Det skyldes dog ikke, at alle smerterne er væk.

– Det gør stadig ondt, men jeg spiller med det. Det har jeg valgt at gøre, fordi det er så megafedt at spille på vores hold, fortæller hun og oplyser, at Vikings damehold i sommerpausen har fået mange spillere hjem fra København.

– Jeg kunne bare se, at vi fik stablet et godt hold på benene, og så har vi det bare pissehyggeligt, og vi har det megagodt socialt, siger hun og nævner, at det også havde betydning for hende, at Tonni Mogensen og Merete Seerup er blevet holdets nye trænere, for dem har hun i mange år haft som trænere på Team Bornholms ungdomshold.

Der var præmier til bedste spiller for hjemmeholdet og udeholdet. Her ses Vikings Katrine Enni. For Ajax blev Ida Filuca Falck kåret som bedste spiller, og hun fik da også scoret hele 12 mål, flest af alle i opgøret.

Sejr føltes som nederlag

Trods smerterne klarede Katrine Enni sig rigtig godt i Vikings lørdagskamp mod Ajax i Kvalifikationsrækken. I Bornholms Idræts- og Kulturcenter i Allinge scorede hun seks mål i 1. halvleg og to mål efter pausen og blev dermed hjemmeholdets topscorer.

Viking vandt kampen 26-25, men burde have vundet større, da bornholmerne førte hele 16-10 ved pausen.

– Vi fik to point, men jeg synes, det føles mere som et nederlag, fortæller Katrine Enni.

– I 1. halvleg havde vi gejsten med, og i 2. halvleg blev det pludselig bare helt stille, og så blev der dårlig stemning, og så begyndte vi at løbe lidt og hakke på hinanden, og det gør ikke noget godt.

Forspringet blev da også mindre og mindre i løbet af 2. halvleg, og med seks minutter igen var det helt forduftet, da Ajax udlignede til 24-24.

– Jeg ved ikke, om man kan sige, at jeg var naiv, men jeg løb i min egen lille boble og spillede, så det var først, da jeg kiggede op på uret, at det gik op for mig, at det stod lige. Jeg troede, at vi var foran med otte mål, så jeg fik et kæmpe chok!, afslører hun.

I kampens sidste minutter kom Viking foran 25-24, inden Ajax fik udlignet til 25-25. Kampen sluttede med et rødt kort til Ajax og straffekast til Viking efter en hård forseelse på Katrine Enni. Viking scorede på straffekastet og holdt føringen på 26-25 indtil slutfløjtet.

– Jeg tænkte 100 procent, at vi stadig kunne klare det, for selvom vores gejst var forsvundet, så var det, som om vi fik fat i den igen i de sidste to minutter, fortæller Katrine Enni, som blev kåret til hjemmeholdets bedste spiller.

Træner Sara Landin Riis var eneste person på bænken hos Ajax.

Udehold uden udskiftere

At Ajax kom tilbage i kampen var imponerende, for holdet havde ikke nogen udskiftningsspillere. Det var derfor de samme syv spillere, som spillede hele kampen, mens Viking havde fordelen af hele fem udskiftere.

– Vi skulle have løbet meget mere med dem og kørt dem trætte, når de ikke har udskiftere, fortæller Vikings træner, Merete Seerup, som har et bud på, hvorfor det ikke skete.

– Jeg tror måske, at da vi førte meget, så blev vi lidt for sikre og magelige. Nogle gange er det jo ubevidst, at man bliver magelig, men det var, som om hele holdet blev det på samme tid, siger hun.

Træneren glæder sig over, at det trods udfordringerne lykkedes at vinde kampen og dermed få den anden sejr i træk i Kvalifikationsrækken, som holdet er rykket op i til denne sæson.

– Jeg tænker, at damerne fortjener det. De gør en stor indsats, og de første kampe har vi jo tabt relativt smalt også, så vi er der jo, siger hun.

– Men det sejlede i dag i hvert fald i 2. halvleg. En scoringspause på 12 minutter er der ikke råd til, når man spiller i de her rækker, men det er godt, at vi fik en sejr, for så er der noget at arbejde videre på.

Dommer Jonas Larsen Trust måtte hive det røde kort op af lommen efter 59 minutter, og dermed måtte Ajax spille resten af kampen med kun seks spillere. Dommeren havde i øvrigt headset på, så han kunne kommunikere bedre med dommerkollegaen Troels Dam.