'Jeg har aldrig før prøvet at spille mod en, som dansede rundt som en krebs'

Kampen sluttede dramatisk, da Viking fik annulleret et mål, som dommerne mente blev scoret efter spilletiden. Dermed sluttede kampen 21-21. Video: Jesper Gynther
NOTITS | ABONNENT | 24. SEP 2022 • 22:03
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS | ABONNENT
24. SEP 2022 • 22:03

Mange tilskuere var lørdag mødt op i Rønne Idrætshal for at se Drengene fra Zulu HK spille en showkamp mod Vikings mixhold. Det blev en sjov oplevelse, og håbet er, at arrangementet kan vække folks lyst til selv at spille håndbold.

– Det er gået over alt forventning. Det var sjovt, og vi fik fyldt hallen op, som jeg havde ønsket, så det var jo simpelthen klasse.

Sådan siger en begejstret formand for Viking Rønne Håndbold efter lørdagens showkamp mod Drengene fra Zulu HK, som er kendt fra tv-programmet af samme navn. Kasper Stenbye deltog selv i kampen, og han indrømmer, at han blev overrasket over, hvor gode de var.

Tv-programmets koncept var at samle et hold af komplet talentløse spillere, og så skulle den tidligere landsholdsspiller Lars Rasmussen forsøge at lære dem at spille håndbold – og det er lykkedes, konstaterer Viking-formanden.

– Jeg må nok sige, at de tog lidt røven på mig, for de var bedre, end jeg lige havde forventet.

– Der var nogle enkelte, der godt kunne spille håndbold, og så var vi måske en lille smule trætte til sidst, men jeg var imponeret over, at de kunne spille op med os, siger han med henvisning til, at showkampen endte 21-21.

Showkampe skal få flere til at spille håndbold

Resultatet var dog underordnet, for hensigten med showkampen var mere at lave et sjovt event, som kunne skyde den nye sæson i gang. Drengene fra Zulu HK fik da også rigtig mange af tilskuerne til at smile, for selvom de er blevet bedre til håndbold, spiller de stadig på en meget atypisk måde.

Også Vikings spillere bemærkede, at der foregik nogle ting på håndboldbanen, som man normalt ikke ser.

– Jeg har aldrig før prøvet at spille mod en, som dansede rundt som en krebs eller blive screenet af en dommer, så de andre kunne score. Så det var nogle nye alternative måder at spille på, men det var rigtig sjovt, siger Sofie Jackson, som blev kåret som kampens spiller for Viking.

Før kampen holdt Lars Rasmussen et foredrag, hvor han fortalte, at formålet med at tage rundt i Danmark og spille showkampene er at få flere til at spille håndbold. Vikings formand håber da også på, at nogle af tilskuerne til lørdagens kamp har fået lyst til at prøve at spille selv.

– Det vil jeg da håbe. Zulu HK har i hvert fald sat deres præg på, at det skal være sjovt at gå til håndbold, og hvis vi kan få et par stykker blandt tilskuerne til at komme på mandag eller onsdag, eller hvornår vi nu træner, så vil det være fedt. Man kan jo kun håbe, siger han.

Vil der komme en ny showkamp?

– Måske. Jeg har hørt, at han (Lars Rasmussen, red.) har lavet et hold på Discovery, hvor det er kendte mennesker, der skal spille. Så når vi skal sidde og spise med Lars bagefter, så vil vi spørge ham.

– Men der er ingen tvivl om, at hvis vi kan få Zulu HK-spillerne herover igen, så gør vi det.