Hvad skal klubhuset bruges til?

Hvad skal klubhuset bruges til?
Hvad skal klubhuset (øverst i billedet) bruges til?, spørger bestyrelsen i Østerlars Sport. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
NYHED | ABONNENT | 30. MAR 2023 • 11:00
Holger Larsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
30. MAR 2023 • 11:00

Idrætsforeningen i Østerlars har fået flere medlemmer og har en god økonomi.

Der var en gang, hvor der var masser af aktivitet i Østerlars Sports klubhus. Det var dengang, hvor der blev spillet fodbold i Østerlars flere dage om ugen.

Klubhuset bliver i dag brugt mere sporadisk – blandt andet når gymnasterne en gang om måneden holder fællesspisning, når der er møder og udvalgsfester, når der er loppemarked, og når kennelklubben bruger banerne til hundetræning og -stævner.

Nu står idrætsforeningen foran en renovering af huset, som blandt andet er nødvendig, fordi nogle vinduer trænger til udskiftning.

– Klubhuset ligger på kommunens grund, og skal vi beholde det, skal vi også holde det ved lige, siger Tina Hansen, formand i Østerlars Sport.

Hun spurgte de cirka 25 fremmødte ved generalforsamlingen om, hvad man gerne vil bruge klubhuset til – hvis man overhovedet skal beholde det?

Tina Hansen oplyser, at der ikke var den store respons, men tanken er, at man nu ude i afdelingerne skal drøfte den fremtidige benyttelse af klubhuset.

Skydning er størst

Formanden glæder sig over et 2022, hvor foreningen fik gang i alle aktiviteter igen efter coronaen, hvor man blev flere medlemmer, og hvor økonomien er god.

Østerlars Sport gik frem fra 268 medlemmer i 2021 til 277 medlemmer i 2022.

– Det er altid dejligt med fremgang, også selv om det er en lille fremgang, siger Tina Hansen.

Skydning er den største afdeling, som også er den eneste, hvor man har børn, mens man i atletik (løb) og gymnastik kun har voksne medlemmer.

2022 gav et overskud på 67.000 kroner. Det skyldtes blandt andet et vellykket loppemarked med 44.000 kroner i overskud. Klubbens engagement i halloween i Gudhjem i efterårsferien – med løb, diskotek og salg af pølser og æbleskiver – gav næsten lige så meget. Nemlig 41.000 kroner.

Populær komedie

En tredje indtægtskilde i 2022 var klubbens årlige komedie. Østerlars Sport holder fast i den gamle tradition med at sætte en dilettantkomedie op med egne aktører, mens mange andre foreninger for længst har opgivet.

I Østerlars kan man glæde sig over, at den store indsats bliver påskønnet. Komedien trak ganske enkelt fuldt hus, og klubben kunne glæde sig over et pænt overskud på 17.000 kroner.

Klubben har allerede holdt 2023-komedien (den 18. marts), og der var med så god tilmelding, at nogle af dem på ventelisten ikke kom med.

2022 var også året, hvor Østerlars modtog flygtninge fra Ukraine. Østerlars Sport bød sammen med Multihuset, Østerlars Borgerforening, kirken og brugsen flygtningene velkommen. Idrætsforeningen har siden givet mulighed for, at ukrainerne kunne dyrke idræt i Østerlars, og der er blevet spillet både fodbold og volleyball.

Østerlars Sport har søgt og fået et tilskud fra Dansk Flygtningehjælps fritidspulje til at dække nogle nyindkøb.

Generalforsamlingen genvalgte Tina Hansen som formand for Østerlars Sport.