Golftræner og fysioterapeut slår pjalterne sammen

Golftræner og fysioterapeut slår pjalterne sammen
Forløbene hos Gary Hindshaw og Mette Mikkelsen kommer til at foregå på Industrivej 8 i Tejn, hvor der i forvejen er et indendørs træningsanlæg til golfspillere. Foto: Jesper Gynther
NYHED | ABONNENT | 31. DEC 2023 • 15:30
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | ABONNENT
31. DEC 2023 • 15:30

Gary Hindshaw er en af øens mest kompetente golftrænere, og fysioterapeut Mette Mikkelsen ved, hvordan kroppen fungerer. Sammen håber de at kunne hjælpe spillerne på de bornholmske golfbaner med at nå et nyt niveau.

Et nyt tilbud til øens golfspillere ser snart dagens lys, for i januar starter Golf Fys Bornholm.

Tiltaget går ud på, at man som golfspiller først får screenet sin krop af fysioteraupeut Mette Mikkelsen, som har flere års erfaring med fysioterapi til sportsudøvere fra elite- til motionsniveau. Hvis Mette opdager, at der er en svaghed i kroppen på golfspilleren, så fortæller hun det videre til golftræner Gary Hindshaw, som kan bruge den viden til at tilpasse golftræningen, så den passer bedre til den enkelte.

Det skal gerne resultere i, at golfspillerne øger deres niveau, fordi de nu kan træne rigtigt - og derudover skal det også føre til, at eventuelle smerter under træningerne forsvinder.

– Hvis man har en svaghed i kroppen, så er det ofte årsagen til, at man laver fejl i sine golfsving. Derfor hjælper jeg dem med at bygge noget fysisk på, så de lettere kan svinge golfkøllen og få mere ud af deres golfspil, siger Mette Mikkelsen, som selv er en ivrig golfspiller, og derfor glæder sig over at få mulighed for også i sit arbejdsliv at have med sporten at gøre.

– Jeg synes, det er sjovt, at jeg kan kombinere mit fag med min hobby, som jeg interesserer mig meget for, siger hun. Derudover er hun også formand for Bornholms Golfklub, og derfor har hun kendskab til, at der er mange golfspillere, som kunne have gavn af at få hjælp af en fysioterapeut.

– Majoriteten af golfspillerne herover er fra den lidt ældre generation, og de kan godt have mange skavanker. Det kan vi andre selvfølgelig også godt. Men dermed bliver det også svært for en golftræner som Gary at rette svingfejlene, for måske kan de ikke rettes, før der er blevet gjort noget ved de fysiske udfordringer, siger hun.

Det var en øjenåbner

Gary Hindshaw har tidligere haft et samarbejde med en anden fysioterapeut, og nu er han glad for, at det er lykkedes at slå pjalterne sammen med Mette Mikkelsen.

– Spillerne fortæller det ikke til mig, at de har haft en skade fra en skiulykke eller har knæproblemer. Det er ikke informationer, de giver en goltræner, men en læge, siger Gary Hindshaw, som derfor ser en stor fordel i, at spillerne kan få råd og vejledning af en fysioterapeut, ligesom han også bedre selv kan tilrettelægge en træning, der passer til deres fysiske formåen.

– Jeg har tidligere oplevet, at der var en spiller, som havde noget bøvl i skulderen. For fysioterapeuten, som jeg arbejdede sammen med, var det helt klart, hvad det betød, og lige pludselig gav det mening for mig, hvorfor den her spiller ikke kunne styre slagene, siger han.

– Det var en øjenåbner for mig, og det gav mig mange forklaringer på, hvorfor folk stod i stampe på nogle områder. Det var simpelthen, fordi de ikke fysisk kunne lave de ting, jeg regnede med de kunne. Som golftræner har du selvfølgelig en okay viden om, hvordan kroppen fungerer, men slet ikke lige så meget som en fysioterapeut.

Derfor er der håb for, at der vil blive spillet golf på et højere niveau i det nye år, såfremt spillerne tager tilbuddet til sig.

– Man kan forvente bedre resultater på golfbanen, lover han.

Der er pt. tilmeldt 14 spillere til et forløb hos Golf Fys Bornholm. De første forløb går i gang den 13. januar.