For første gang: Bornholmer nordisk mester

For første gang: Bornholmer nordisk mester
Torben Ranthe er en af få bornholmere, der dyrker skyttedisciplinen OL-trap. Foto: Bornholms Jagtcenter
NOTITS | 4. AUG 2024 • 12:15
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS
4. AUG 2024 • 12:15

Torben Ranthe fra Ibsker er blevet nordisk mester i den olympiske disciplin 125 duers trapskydning. Skydningen foregik lørdag på lerduebanen ved Esbjerg, og det er vist første gang Bornholm har haft en nordisk mester i flugtskydning.

– Vi hans venner i Bornholms Jagtcenter “kipper med flaget” - og ønsker et stort tillykke! fortæller klubben i en pressemeddelelse.

Torben Ranthe fortælle til Tidende, at han i finalen stod helt lige med Andreas Norleen fra Sverige, da de begge manglede 10 duer.

– Han smed sin due nummer ni, og da tænkte jeg, at når jeg bare lige skød min den sidste, var mesterskabet hjemme. Det blev dog ved tanken, da jeg bommede min due nummer 10, og vi så igen stod lige, siger Torben Ranthe.

Det betød, så at de to skytter skulle i shoot of om førstepladsen. Shoot off foregår på den måde, at skytterne på skift skyder en due hver på standplads 1 med et skud. Derefter skyder begge skytter til en due på stand to, og sådan fortsætter man, indtil første skytte misser en due og taber.

– Det er utroligt nervepirrende at havne i en shoot off og det gælder om at holde hovedet koldt. Da vi nåede til due nummer 16, missede svenskeren sin due, og jeg kunne løfte armen i triumf, siger bornholmeren, som udover at gå i finalen som nummer et med højeste score i de indledende runder, altså også lykkedes med at holde hele finalen plus shoot off hjem.

Torben Ranthe er stolt af præstationen, som er ekstra udfordrende at opnå, når man bor på Bornholm, hvor skydefaciliteterne halter efter resten af landet.

– Præstationen skal især ses i lyset af, at der for det første ikke er en olympisk trapbane på Bornholm, og derudover er meget begrænsede i vores muligheder for at træne på den bane, vi har, på grund af begrænsninger i skydetiden, siger han.

– Vi kan først komme i gang med at træne mere end en gang om ugen i maj måned, hvor de andre klubber træner året rundt. Vi må først starte i marts måned og her kun lørdag formiddag, indtil vi når maj, hvor de første stævner allerede ligger i ind og udland, fortæller han.

Resultatlisten.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT