Folkeracere vinder årets sportspris

Folkeracere vinder årets sportspris
Folkeraceren Tobias Larsen tog imod prisen på vegne af Team VW Rally. Foto: Jacob Jepsen
TOPNYHED | 10. FEB 2022 • 20:25
Jesper Gynther
Journalist
TOPNYHED
10. FEB 2022 • 20:25

Det blev folkeracerne fra Team VW Rally, som kunne strække armene i vejret og juble over at have vundet Bornholms Tidendes Sportspris 2021.

 

Der har været hård konkurrence i årets udgave af Bornholms Tidendes Sportspris. Cykelrytteren Magnus Cort var nomineret for blandt andet sine tre etapesejre i Vueltaen, mens Jesper Ratzer var nomineret for sin VM-sejr i racketlon, som var hans 13. af slagsen i karrieren. 

Det blev dog folkeracerne fra Team VW Rally, som endte med at vinde prisen, og det gjorde holdet, fordi det har sat Bornholm på folkeracelandkortet i Danmark. I 2021 formåede hele to kørere fra det dedikerede bornholmske hold at blive danmarksmestre mod konkurrenterne fra resten af landet.

Kåringen blev afsløret på TV 2/Bornholm, som sendte hele prisuddelingen i tv. Programmet kan genses her: TV2 Play

Team VW Rally består blandt andet af ægteparret Christina Steinlein og Torben Larsen og deres sammenbragte børn Tobias Larsen og Mathias Steinlein. Arkivfoto

Team VW Rally var indstillet til prisen af Pia og Jackie Hansen, og indstillingen kan læses herunder:


Team VW Rally indstilles til Bornholms Tidendes sportspris 2021 for en særlig bemærkelsesværdig sportspræstation i 2021.

Team VW Rally består af Christina Steinlein (44), Torben Larsen (51) og deres sammenbragte sønner Tobias Larsen (25) og Mathias Steinlein (21), som er ildsjæle indenfor motorsporten Folkerace.

I 2021 har teamet deltaget i Danmarksmesterskabet for Folkerace med afdelinger i både Jylland og på Sjælland. Teamet har rejst til otte DM-afdelinger, hvor de hen over sæsonen har trukket en del pokaler hjem til øen.

Sæsonen kulminerede i oktober 2021, hvor Christina og Tobias begge blev kåret som danmarksmestre i hver deres klasse.

Christina i ladiesklassen og Tobias i superklassen.

Mathias og Torben fik også fine placeringer i deres klasser, som henholdsvis nummer seks og syv.

Team VW Rallys succes har sit fundament i benhårdt arbejde og en fast viljestyrke omkring at ville folkerace-sporten. De fire har lagt utallige timer på værkstedet i forberedelserne til danmarksmesterskabet, og kombineret med de mange rejsedage udgør sporten en altoverskyggende interesse i den lille familie.

Men succesen er også fuldført på trods.

Folkeracesporten har for tiden ringe kår på Bornholm, som trods at der er motorsportsforening med dedikerede medlemmer, i en meget lang periode ikke har haft et motorsportsområde, hvor sporten kan udøves.

Teamet har derfor måttet kæmpe ekstra meget for deres succes og har kun sporadisk kunne træne på motorsportsbaner i forbindelse med DM. Alligevel er det lykkedes for dem at opnå succes og sejre, som ikke tidligere er set på Bornholm.

Team VW Rally fortjener Bornholms Tidendes sportspris 2021 for deres ihærdige og succesfulde præstation inden for Folkerace og for at sætte Bornholm på landkortet med ikke mindre end to danmarksmestre.

Med venlig hilsen
Pia og Jackie Hansen
Hasle Nygade 2, Hasle.