Anna var ubesejret i hele 2021 - nu har hun vundet årets talentpris

Anna var ubesejret i hele 2021 - nu har hun vundet årets talentpris
Anna er vinder af Bornholms Tidendes talentpris 2021. Foto: Jacob Jepsen
NYHED | 10. FEB 2022 • 20:16
Jesper Gynther
Journalist
NYHED
10. FEB 2022 • 20:16

Det blev 12-årige Anna Elisabeth Borgenholt Knudsen fra Nexø Tennis Klub, som løb med prisen som årets talent.

 

Bornholms Tidendes sportspriser er i fuld gang med at blive uddelt. Man kan lige nu følge med direkte på TV 2/Bornholm, som sender prisuddelingen i tv. Her har man netop kunnet se, at det blev tennisspilleren Anna Elisabeth Borgenholt Knudsen fra Nexø Nexø Tennis Klub, som vandt prisen.

Udover Anna Knudsen var også bordtennisspilleren Marie Deckert og military ponyrytteren Cilja Folman Westh nomineret til talentprisen.

Hele tv-programmet med prisuddelingen kan genses her: TV2 Play

Anna blev indstillet til prisen af sin træner, René Lund, og indstillingen kan læses herunder:


Jeg vil som formand og træner i Nexø Tennis Klub gerne nominere Anna Elisabeth Borgenholt Knudsen fra Nexø Tennis Klub til Bornholms Tidendes talentpris.

Hun er en pige på 12 år, der i 2021 har skilt sig ud fra vores store og talentfulde ungdomsafdeling. Anna Knudsen har haft et helt unikt og succesfuldt 2021: Først vinder hun Sjællandsmesterskabet i U12 udendørs, derefter snupper hun Bornholmsmesterskabet i U14, Damesenior og mixdoublesenior, og her sidst på året vinder hun så Sjællandsmesterskabet indendørs.

Det er en helt unik bedrift af denne 12 år gamle pige, og det kommer ikke bag på os i klubben, at Anna får så fantastisk et 2021. Ja, faktisk går hun gennem 2021 ubesejret.. Hendes succes skyldes en kæmpe kærlighed og lyst til tennisspillet. Jeg mindes ikke, at Anna nogensinde har sagt nej til ekstra træning, og nogle dage træner hun op til fem timer, og flere gange har jeg oplevet at ringe til hendes forældre om noget info, og når man så spørger ind ti, om Anna restituerer siger faren: " nej, lige nu spiller hun tennis med hendes søskende ude på vejen".

Annas styrke er - ud over hendes store vilje til spillet - at hun også er en utrolig klog og observerende tennisspiller med en meget stærk vilje og vindermentalitet, der gør, at hun ikke giver op, men nærmest bliver bedre i løbet af en kamp, senest i december, hvor hun spiller finale ved SM i Hørsholm mod en på ranglisten langt bedre spiller. Der taber Anna første sæt 4-0 og er nærmeste chanceløs, og ud af boksen til andet sæt kommer en Anna, der med den vildeste tro på sejr og justeringer i hendes spil vinder andet sæt og derefter matchtiebreak og guldpokalen. Virkelig en imponerende bedrift, som også skyldes hendes koncentration og evne til at bruge den gameplan, vi lægger før en sådan kamp.. Udover hendes evne på banen, er Anna også en fantastisk omsorgsfuld storesøster til hendes mindre søskende, som hun også tit passer på og følger til og fra klubben. Hun siger aldrig nej til at være hjælpetræner og er et stort forbillede for alle i klubben, som hun gerne hjælper og giver feedback til.

Det er ikke Annas talent alene, der gør, at hun får sådan et fantastisk 2021, og hvis jeg kunne ville jeg nok nominere hele vores store og succesfulde ungdomsafdeling, fordi det er otte års opbygning af denne del af klubben, der nu gør, at vi er mange talentfulde spillere, og de er alle skyld i Annas succes, fordi de presser og udfordrer hende til hver træning i klubben.

René Lund
på vegne af trænere og bestyrelsen i Nexø Tennis Klub