Fire bornholmske heste kører lunchtrav i Malmö

Fire bornholmske heste kører lunchtrav i Malmö
Impressive K/Frank Mikkelsen har ikke tidligere startet i et præmieløb uden for Bornholm. Foto: Torben Ager
NOTITS | 10. OKT 2024 • 15:00
Kjeld Lundbæk
Journalist
NOTITS
10. OKT 2024 • 15:00

Selv om den bornholmske travsæson er slut, er der traditionen tro heste og kuske, der forlænger sæsonen med at deltage i løb på Jägersro-banen i Malmö.


 

Førstkommende tirsdag er der således fire bornholmsk heste til start i det såkaldte lunchtrav (frokosttrav, hvor 1. løb køres kl. 12.30) på Malmö-banen.

 

Frank Mikkelsen lægger ud i 2. løb. hvor hans egen Gunvor Silk, der aldrig kører på Bornholm, har fået startspor syv. Den 6-årige hoppe har kun vundet én sejr i 37 starter, men har trods det kørt 54.000 kroner hjem til stalden i 2024, hvor det er blevet til tre anden- og tre tredjepladser i 10 starter, primært på Jägersro og på Lunden.


 

Impressive K-debut

 

Frank Mikkelsen sidder også op bag Impressive K, der bortset fra et prøveløb i Nykøbing F., gør sin første start uden for Bornholm.

 


Den 4-årige anpartshest, der ejes af Bornholm.nu's Læserklub, er ikke med på programbladets V5-forslag, selv om han med en sejrsstatistik på 3-3-2 i 11 starter er den oftest vindende hest i 6. løb.

 

– Feltet består af 12 heste (hvoraf halvdelen er maiden, red.), og selv om det kan være svært at vurdere Impressive K's præcise chancer, så er der kun tre heste i løbet, som har tjent flere penge end vores, konstaterer ejerkredsens formand, Bjarne Hansen.

 

De12 hestes indtjening giver dog ikke det sande billede af hestenes indbyrdes styrkeforhold, idet præmierne i Sverige er meget højere end på Bornholm. På tirsdag løbes der således om førstepræmier på 20.000 kroner. Til sammenligning belønnes en sejr på Bornholms Brand Park med 5.000 kroner.


 

To Gommans-starter

 

John Gommans får også to køreture på Jägersro på tirsdag.

 


I 3. løb vender Patricia Bo, der kun nåede at få tre starter på Bornholm i sommer, tilbage til Sverige, hvor den 5-årige hoppe havde stor succes sidste vinter – suppleret med enkelte løb på Lunden og på Bjerke-banen i Norge. Patricia Bo, der er noteret for en indtjening på 95.000 kroner i 2024, starter fra spor ni.

 

– Hun har haft trætte ben oven på den hårde vintersæson, gav John Gommans fornylig her i Tidende som forklaring på Patricia Bo's lange sommerferie.

 

Sommerferie blev der til gengæld ikke meget af for John Gommans' og Stald Guldkystens anden hest, Ismael F Boko, der er noteret for 16 starter i denne sæson, når han på tirsdag starter fra andet spor i 4. løb. En placering "i pengene" er oplagt for den starthurtige bornholmer, der indtil videre har vundet seks løb og tjent 71.350 kroner i 2024.



FÅ ABONNEMENT