DM-sølv til Nathalie

DM-sølv til Nathalie
Nathalie K. Hansen fik en søvmedalje ved DM i ponytrav. Arkivfoto
NOTITS | ABONNENT | 6. AUG 2022 • 17:25
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS | ABONNENT
6. AUG 2022 • 17:25
Kjeld Lundbæk
Journalist

Fire bornholmske piger deltog i lørdagens DM-arrangement i ponytrav i Skive.

Det blev til en sølvmedalje til bornholmske Nathalie K. Hansen og ponyen Isilon Alassë, da der lørdag eftermiddag blev afviklet DM i ponytrav i Skive. En galoptur undervejs betød, at den bornholmske ekvipage aldrig kom i nærheden af vinderen, feltets i forvejen hurtigste hest, Tysse/Camilla Germann Jensen fra Odense.

I et felt med 12 heste sluttede den anden bornholmske deltager, Mormors Turbo/Filuca Wermelin-Larsen, på en tiendeplads.

De to bornholmer-piger stillede også op i DM-løbet i monté. Her blev Nathalie K. Hansen nummer fire på ryggen af Akleia, mens Mormors Turbo/Fliuca Wermelin-Larsen blev diskvalificeret for urent trav.

I de løb, som ikke talte med i DM-serien, kørte Natasja Lisa Folkmann-Staack sig til en andenplads med Gloria’s Cumulus, mens hun i en lidt langsommere klasse blev nummer seks med Star. I det første løb blev Morfars Catalina/Filuca Wermelin-Larsen diskvlaificeret, mens Eruss/Aicha Louise Nørregaard i det andet løb sluttede sidst af 12 deltagere.

Bornholms Ponytrav havde flere deltagere med til DM i ponytrav. Det blev dog ikke til nogen medaljer til veninderne Filuca Lotus Wermelin-Larsen og Aicha Louise Nørregaard. Foto: Jesper Elbæk

Godt sammenhold i ponyklubben

Med på turen til Skive havde Filuca Lotus Wermelin-Larsen inviteret veninden Aicha Louise Nørregaard. Hun havde også lånt sin Gotlandsruss Eruss ud til hende, så hun kunne være med i nogle af løbene, som fandt sted i forbindelse med DM i ponytrav.

De to hestepiger fra Bornholms Ponytrav har nemlig på det seneste knyttet et venskab.

– Vi har ikke rigtig delt vores interesse for heste og trav med hinanden siden for nogle nogle måneder, men det er skønt at være her til DM sammen med min veninde Aicha, siger 13-årige Filuca Lotus Wermelin-Larsen.

– Vi har kørt mod hinanden siden 2019, men vi har ikke rigtig snakket sammen før nu. Det er rigtig fint, at der er et sammenhold, og det er der med alle de andre i ponyklubben. Der er et godt fælleskab, og så er det jo sjovere at køre med dem i forhold til, hvis alle hader hinanden, siger 15-årige Aicha Louise Nørregaard.

Hun regner dog ikke med at fortsætte med at køre ponytrav, da hun i maj bestod eksamenen til travlicens. Det betyder, at hun allerede fra den 27. august, hvor hun fylder 16 år, kan deltage i voksenløb på Bornholms Brand Park.

– Mine tanker er, at jeg måske stopper til næste år. Jeg vil gerne køre de store heste, for det er sjovere, når er der er meget mere fart på, siger Aicha Louise Nørregaard.