Dengang Finns kone blev hjulpet af landsholdslægen, og da Stig Tøfting spurgte, om han måtte få en øl...

Dengang Finns kone blev hjulpet af landsholdslægen, og da Stig Tøfting spurgte, om han måtte få en øl...
Finn Jensen er ligesom resten af Danmarks fodboldfans ved at være klar til at skyde EM-slutrunden i gang. Foto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 12. JUN 2021 • 11:01
Jesper Gynther
Journalist
| ABONNENT
12. JUN 2021 • 11:01

FODBOLD

Lørdag begynder EM i fodbold, og det er en stor ting for mange danskere. Ikke mindst for Finn Jensen, der er formand for Roliganklubben Bornholm. Han plejer nemlig at tage afsted og se det danske landshold spille med i slutrunderne, og det skal han da også denne gang, da han har billetter til Danmarks tredje gruppekamp mod Rusland i Parken i København, som sandsynligvis bliver afgørende for, om vi går videre til 1/8-finalerne.

Til nogle af de tidligere slutrunder, som han har været med til, har han ikke kun set Danmark spille kamp, men også set landsholdsspillerne på de hoteller, hvor de har boet, ligesom han også har haft mulighed for at snakke med spillerne. Det er der kommet mange spøjse anekdoter ud af. Finn Jensen fortæller blandt andet, at han mødte de danske EM-helte under slutrunden i 1992, der blev spillet i Sverige.

– Sammen med fem andre fra roliganklubben så jeg alle Danmarks kampe, men efter en af kampene kunne vi ikke nå hjem med færgen til Bornholm, så vi lejede et sommerhus i Ystad, som lå lige til højre for det badehotel, hvor spillerne boede på. Så vi var over hos spillernes hotel efter kampen, hvor vi blandt andet fik snakket med Johnny Mølby, Peter Schmeichel og Flemming Povlsen. Vi fik snakket med de fleste, mindes han.

Min kone blev behandlet af landsholdets læge, som gav hende en blokade, så det gik over. Men hun skulle ligge stille i tre timer på spillernes hotel, og der kom spillerne hen og spurgte: "Nå, hvordan går det?"

– Og det var det samme, da vi var til VM i Korea i 2002, der boede vi lige ved siden af spillernes hotel. Der var vi oppe og se dem træne og sådan noget, siger han og fortæller, at han fik spillerne til at skrive autografer på en række t-shirts, som han senere gav til nogle venner derhjemme.

– Der boede vi forresten på samme hotel som Martin Laursens forældre (tidligere landsholdsspiller, red.), og dem var vi meget sammen med i Korea, og jeg har stadig lidt kontakt med dem.

Tøftings øl

Der er dog ikke mange af landsholdsspillerne, han stadig har kontakt med, men der er enkelte undtagelser.

– Hver gang vi møder Stig Tøfting til fodbold i Danmark eller i udlandet, så kommer han også og hilser. Han kommer altid hen til min kone Connie og mig, for ham har vi mødt masser af gange, siger Finn Jensen, der fortæller, at grobunden til relationen blev lagt, da de mødte ham under VM i Korea i 2002.

– Stig havde været inde på sygehuset og blive røntgenfotograferet, og da han kommer hjem fra sygehuset og er på vej hen til spillernes hotel, så kommer han forbi en rasteplads, som vi holder på med vores roliganbus på vej hjem fra en landskamp, siger Finn Jensen.

– Så kommer han hen og spørger, om vi dog ikke har en øl til sådan en tørstig fodboldspiller.

– Jo, det havde vi da, og han kunne godt lige få en kasse med til hotellet.

– Så han var lige henne og få en øl sammen med os, og det har han aldrig glemt, så han kommer altid hen og snakker med os, når vi møder ham.

– Jeg mødte ham også i Portugal på et tidspunkt, og så sagde han: "Nå, du er med her igen". Og så sagde jeg: "Ja, jeg er næsten med hver gang". Så nogle spillere har man mere et forhold til end andre, lyder det fra roliganformanden.

Mindre adgang

Er der nogen på det landshold, der er der nu, som du har snakket med?

– Nej, det er der sådan set ikke. De er mere indelukket nu, end de var førhen, siger han og mindes endnu en gammel historie.

– Da min kone og jeg var i Köln til vores allerførste slutrunde i 1988, var vi inde på spillernes hotel, fordi hun fik hold i ryggen. Der blev hun behandlet af landsholdets læge, som gav hende en blokade, så det gik over. Men hun skulle ligge stille i tre timer på spillernes hotel, og der kom spillerne hen og spurgte: "Nå, hvordan går det?".

– Det ved jeg ikke, om der er tid til i dag, for det er et mere professionelt setup, de har nu, siger han.