Roliganklubben om billetsalget til EM i København: 'Det har været et ragnarok'

Roliganklubben om billetsalget til EM i København: 'Det har været et ragnarok'
Glenn Hansen (til venstre) og Finn Jensen er henholdsvis kasserer og formand i Roliganklubben Bornholm, som desværre må skyde en hvid pil efter at få en større gruppe af klubbens medlemmer afsted til Parken til sommer for at se Danmarks kampe til EM i fodbold. Arkivfoto (2008)
| ABONNENT | 26. MAR 2021 • 08:17
Jesper Gynther
Journalist
| ABONNENT
26. MAR 2021 • 08:17

FODBOLD

Regeringen har torsdag givet Uefa en garanti om, at der kan blive lukket 11-12.000 tilskuere ind til de EM-kampe, der skal spilles i København til sommer. Dermed ser det ud til, at en del af slutrunden som planlagt kan blive afviklet på dansk grund.

Det er dog ikke kun glæde, som Finn Jensen sidder tilbage med. Han er formand for den lokale landsholdsfanklub Roliganklubben Bornholm, og han frygter nu, at de få af foreningens 60-70 medlemmer, som har haft held med at reservere billetter til Danmarks kampe, nu alligevel ikke kan komme på tribunerne.

– Vil de ikke lukke mere end 12.000 ind? Men de har jo solgt 30.000 billetter!, udbryder roliganformanden, da Bornholms Tidende ringer til ham torsdag eftermiddag.

Vred på Uefa

Finn Jensen har selv reserveret og betalt for to billetter til sig selv og sin kone, så de kan se Danmarks tre gruppekampe i Parken. Han håber nu på, at han ikke er en af de uheldige, som bliver siet fra, nu hvor der ikke kan være lige så mange tilskuere på lægterne som forventet.

Uanset hvad ærgrer han sig over, at hele roliganklubben ikke kan tage samlet afsted for at se Danmark spille. Klubben plejer at få 40 billetter udstedt af DBU, når Danmark spiller hjemmekampe, men det kunne ikke lade sig gøre til EM-kampene i København, for det er Uefa, som udsteder de billetter.

Før i tiden kunne Roliganklubben Bornholm ellers godt få 40 billetter af DBU, når Danmark deltog i slutrunder, og så kørte klubbens medlemmer sammen afsted til kampene i en bus. Men de tider er altså forbi nu, hvor man som enkeltperson selv skal forsøge at skaffe sig en billet via Uefa, fortæller formanden for roliganklubben.

– Billetsalget har været et ragnarok, og jeg synes, det er meget skuffende, at når vi endelig har fået EM til Danmark, så kan vi ikke alle sammen komme afsted, siger Finn Jensen, som selv har set over 200 landskampe siden 1988.

Bliver ikke samme oplevelse

Derfor lægger Finn Jensen heller ikke skjul på, at det nok også bliver en bittersød oplevelse, hvis han og konen får held med at beholde deres billetter.

– Jeg håber selvfølgelig, at vi kan beholde billetterne, men det fede ved kampene er jo det sammenhold, vi har, når vi mødes med dem, vi kender. Det er ikke kun selve fodbolden, det er også det sociale bagved, siger han.

Bliver det så stadig en god oplevelse?

– Ja, det er klart. Men hvis der kun kommer 12.000 i Parken, så bliver det jo ikke den oplevelse, som man havde forventet. 

Så det er ikke perfekt, blot fordi du kan få lov at se landsholdet på banen?

– Nej, det fede er jo at være sammen med de andre i klubben og så opleve stemningen fra et fyldt stadium.

Finn Jensen afslører dog, at som et plaster på såret til de medlemmer af roliganklubben, som ikke kan komme i Parken og se landsholdet spille, vil der blive lavet et arrangement i Knudsker, så de kan se Danmarks første gruppekamp sammen.


EM 2021

Europamesterskaberne i fodbold afvikles i 12 forskellige europæiske byer – blandt andet København, hvor det danske landshold til juni skal spille tre indledende gruppekampe mod Finland, Belgien og Rusland. Derudover lægger Parken også græs til en enkelt ottendedelsfinale.