Cort kæmpede med om etapesejr

Cort kæmpede med om etapesejr
For fjerde etape i træk kunne Magnus Cort lade sig hylde som midlertidig bjergkonge, da Tour-feltet var kommet i mål i Arenberg Porte du Hainaut onsdag eftermiddag. Her ses Cort efter 4. etape tirsdag eftermiddag. Foto: Daniel Cole/Ritzau Scanpix
NOTITS | 6. JUL 2022 • 17:57
Af:
Ritzau/Jesper Gynther
NOTITS
6. JUL 2022 • 17:57

På 5. etape af Tour de France var Magnus Cort (EF) igen i udbrud og kæmpede med om etapesejren. Bornholmeren blev dog hægtet af i slutfasen og måtte tage til takke med femtepladsen.

Der var ingen bjergpoint på spil på onsdagens etape, og derfor vil Magnus Cort stadig være i prikket bjergtrøje på torsdagens etape.

Magnus Cort kom desuden igen på podiet som den mest angrebsivrige rytter efter etapen.

Etapens 157 kilometer fra Lille Métropole til Arenberg Porte du Hainaut bød som ventet på en masse styrt, punkteringer og panik, da mange af kilometerne blev kørt på brosten.

Den blev rundet af med en dramatisk afslutning, hvor den australske cykelrytter Simon Clarke (Israel-Premier Tech) akkurat besejrede Taco van der Hoorn (Intermarché) i en spurt.

Vingegaard i problemer

Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) havde defekt undervejs, han tabte kæden, og kæmpede som en besat for at begrænse tidstabet til den forsvarende Tour de France-mester, Tadej Pogacar (UAE Emirates).

På et tidspunkt var der over et minut mellem de to, men til sidst var Pogacar blot 13 sekunder foran sin danske rival.

Værre gik det for Vingegaards medkaptajn Primoz Roglic, der styrtede og tabte over to minutter til Pogacar.

Wout van Aert (Jumbo-Visma), som arbejde hårdt for Vingegaard, formåede at forsvare den gule førertrøje.