Coronatendens: Mange er begyndt at løbe med kort

Coronatendens: Mange er begyndt at løbe med kort
Da der blev løbet orienteringsløb i søndags med start og mål på Store Torv i Rønne, var der lidt over 30 deltagere. Men ellers har der i denne vinter ofte været over 50 personer, som har været med til Viking Atletiks søndagsløb, som, afhængigt af tempoet, godt kan trække tænder ud – som billedet viser. Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 26. MAR 2021 • 16:03
Jesper Gynther
Journalist
| ABONNENT
26. MAR 2021 • 16:03

ORIENTERINGSLØB

Viking Atletik oplever i øjeblikket stor interesse for at løbe orienteringsløb. Det skyldes ikke mindst, at man kunne holde gang i orienteringsafdelingens aktiviteter under nedlukningen, selvom forsamlingsforbuddet var på blot fem personer i både januar og februar.

Mens andre idrætsgrene lå i dvale, fortsatte orienteringsafdelingen med at lave sine søndagsløb, så man kunne komme ud at lede efter poster i skovene og byerne, og det har været stærkt medvirkende til, at en del nye har givet sporten en chance, mener Flemming Munch Hansen, der er formand for klubbens orienteringsudvalg.

Folk, der har tænkt på at ville det i et stykke tid, har fået taget sig sammen, fordi de jo ikke har skulle andet.

Han forklarer, at man kunne afvikle søndagsløbene med kun et par få justeringer, så der ikke blev samlet mere end tilladt før og efter løbene. Men under selve løbene foregik det, som det plejer, for orienteringsløb er i forvejen ret perfekt designet til, at man kan holde afstand til hinanden, forklarer han.

– Man løber ikke i flok, med mindre man aftaler, at man løber med en makker. Ellers er det jo spredt ud ret hurtigt, siger han med henvisning til, at posterne og rækkefølgen på de poster, som deltagerne skal finde, er forskellige, ligesom det også er forskelligt, hvordan hver person vælger at løbe fra en post til en anden.

Derfor tror formanden, at der er nogle, der er begyndt til orienteringsløb, fordi de har følt, det er en coronasikker sport.

– Og så har alt andet jo ellers været lukket ned, så der har ikke været den store konkurrence fra andre idrætsgrene, forklarer han.


Næste søndagsløb

Viking Atletik arrangerer orienteringsløb igen søndag den 28. marts ved Rytterknægten, og de første bliver sendt afsted klokken 8.45.

Udvider tilbuddet til medlemmerne

Når man kigger på, hvor mange der har deltaget i søndagsløbene, taler tallene sit eget tydelige sprog. Man er nemlig gået fra at have været omkring 30 deltagere til i løbet af vinteren ofte at have været over 50 personer, når der skulle løbes og kigges på kort om søndagen.

Den udvikling skyldes i høj grad coronarestriktionerne, mener Flemming Munch Hansen.

– Folk, der har tænkt på at ville det i et stykke tid, har fået taget sig sammen, fordi de jo ikke har skulle andet, siger han.

Så det har været held i uheld for jer med corona?

– Vi havde selvfølgelig helst været det foruden, men vi har da været glade for, at vi har kunne fortsætte vores aktiviteter, og vi har da helt klart mærket, at der har været en større interesse for det, siger han og forklarer, at håbet nu er, at klubben kan bygge videre på den positive udvikling.

– Jeg tror, folk har fået øjnene op for, at det er en sport, som ikke er så besværlig, for man dukker jo bare op og får et kort, og så går man i gang. Så jeg tror, folk bliver hængende, det er jeg ret overbevist om, siger han og fortæller, at for at holde fast i det momentum, som afdelingen har pt., vil man i april også starte træning op om torsdagen.

– Det har vi ellers ikke haft. Vi har bare haft vores søndagsløb, men nu prøver jeg og Claus Clausen (Viking Atletiks formand, red.) at lave noget træning på en hverdag, for ligesom at få lokket endnu flere ud, så de kan se, at det ikke er så farligt at løbe orienteringsløb, siger Flemming Munch Hansen.


Oplever også teknologisk udvikling

Der er ikke kun sket en positiv udvikling i antallet af orienteringsløbere i Viking Atletik.

Orienteringsafdelingen har også udviklet sig teknologisk for blandt andet at ændre på det lidt dårlige image, som afdelingen havde for nogle år siden, hvor man blev set som en lukket klub.

Nu kan alle følge med i afdelingens aktiviteter på facebookgruppen “Viking Atletik Orientering”, som pt. har 149 medlemmer, og derudover har man valgt at ændre på tilmeldingsproceduren til søndagsløbene, så man nu skal udfylde et tilmeldingsark på Viking Atletiks hjemmeside i stedet for at ringe eller skrive en mail til en kontaktperson.

– Folk er ligesom kommet væk fra, at man bare skriver eller ringer til nogle, man ikke kender. Det er sådan noget, man gjorde i 1990'erne, siger Flemming Munch Hansen, formand for orienteringsudvalget i Viking Atletik.