Christina Steinlein vinder DM-løb på hjemmebane: 'Jeg ville vise dem, at bornholmerne skal vinde'

Christina Steinlein (gul bil) deltog i sit blot andet løb denne sæson. Det første var i Nisseringen ved Næstved, og det vandt hun også. Video: Jesper Gynther
NYHED | ABONNENT | 17. SEP 2022 • 20:48
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | ABONNENT
17. SEP 2022 • 20:48

Det blev til en bornholmsk sejr, da der lørdag blev afviklet næstsidste afdeling af danmarksmesterskaberne i folkerace på den nyindviede bane på Bolbyvej i Klemensker.

– Jeg tænkte, at nu skal den bare have alt i finalen, så det er fedt at kunne være den, der vandt.

Sådan siger Christina Steinlein fra Teamvwrally, som lørdag vandt guld i Ladies-klassen, da DM-serien kom til Bornholm.

Hjemmebanefordelen var dog til at overse, for Christina og resten af de lokale kørere er endnu ikke begyndt at træne på banen, som først blev indviet i sommers. Alligevel vandt hun med et stort forspring i finalen, men det opdagede hun ikke selv.

– Jeg sad bare hele tiden og ventede på, at der ville komme nogle bagfra og køre forbi. Men jeg fik nok også det store forspring, fordi jeg satsede alt, fordi jeg ville vise dem, at bornholmerne skal vinde, siger Christina Steinlein, som sidste år blev samlet DM-vinder, men det kommer ikke til at gentage sig denne gang, da lørdagens løb var det blot andet, som hun deltager i denne sæson.

Christina Steinlein vandt en overbevisende sejr i Ladies-klassen. Foto: Jesper Gynther

Banen fik ros af kørerne ovrefra

Det var første gang nogensinde, at der blev kørt et løb på den nye bane, som Bornholms Motor Sport har brugt flere år på at få godkendt, da der først skulle laves en masse natur- og miljøundersøgelser, som i sidste ende viste, at banen er en fordel for naturen og dyrelivet.

Det er derfor også en stor glæde, at løbsdebuten skete i form af et DM-løb, så kørere fra hele Danmark kan se den nye bane, som Bornholm har at byde på. Ud af de 59 deltagere var 52 af dem ovrefra.

– Det er jo en forløsning, når man har kæmpet så mange år for at få en bane, siger motorsportsklubbens formand, Torben Larsen, som selv fik en kort fornøjelse som deltager i DM-løbet, da han måtte udgå i første heat efter et uheld. Han har dog hørt fra mange af de andre deltagere, at banen er god at køre på.

– Der har været så mange sjællændere og jyder, som er kommet hen og givet os skulderklap, selvom vi har været lidt udfordret på underlaget, som fik rigtig meget vand i går. De er rigtig glade for baneforløbet og siger, det er en rigtig folkeracebane, så det er positivt, og vi har tommelfingeren opad, siger Torben Larsen.

Der var mødt en del tilskuere op til løbet, hvoraf en del er familiemedlemmer til deltagerne. De kigger her på Oliver Jensen, som vandt C-finalen. Han kører for det bornholmske hold Teamvwrally, som kører i de iøjnefaldende gule biler. Foto: Jesper Gynther

 

Satser på DM-løb hvert andet år

Det er 10 år siden, at der senest blev kørt et DM-løb på Bornholm, og den lokale motorsportsformand håber, at der ikke går lige så lang tid, før det kommer tilbage.

– Jeg håber, vi kan holde det hvert andet år. Vi er ikke så stor en klub endnu, så det kræver rigtig mange hænder, og folk har været dygtige til at hjælpe os, så hvis vi holder det hvert år, så bliver det måske for meget i sidste ende. Men det må vi evaluere, når vi mødes næste gang, siger han.

De seneste uger har motorsportsklubben da også ligget vandret for at kunne nå at få alt på plads til DM-løbet. Fordi banen er ny, har der været ekstra meget, der skulle laves. Eksempelvis blev der først foretaget et banesyn for tre uger siden.

– Vi har bare knoklet hver dag faktisk. Det er lige så meget for at få banen færdig og godkendt, så der er mange ting i det. Men når vi kører hjem i dag, så er banen jo færdig og afrettet, og så er den klar til næste gang, siger Torben Larsen.

Marken ved siden af folkeracebanen lignede nærmest en festival, men det var nu et mekanikerområde. Foto: Jesper Gynther

Guldvinderne

Den nordjyske kører Kristian Schack vandt Super-klassen.

Standardklassen blev vundet af René Jensen.

Bornholmske Christine Steinlein vandt Ladiesklassen.

Juniorklassen blev vundet af Mads Larsen.

Der var pokaler og champagne til top-3 i hver af de fire kategorier. Foto: Jesper Gynther