Brian Westh har fundet afløser for Hazard Sund

Brian Westh har fundet afløser for Hazard Sund
M. T. Reed skifter fra Sverige til Bornholm, hvor han skal prøves af i hurtigklassen. Privatfoto
NYHED | 5. JUL 2024 • 19:00
Kjeld Lundbæk
Journalist
NYHED
5. JUL 2024 • 19:00

En ny hest melder sin ankomst på travbanen.

Efter halvandet år uden egen hest har Brian Westh, travskribent hos netavisen Bornholm.nu, investeret i en ny hest, den 6-årige vallak M. T. Reed, som er købt hos det svenske ægtepar Linda Sedström og Magnus Jernemyr. Det skriver Bornholm.nu.

M. T. Reed har startet 46 gange og er noteret for én sejr, ti andenpladser og ti tredjepladser. Hesten, der kommer til Bornholm med en flot rekord på 1.12,0 og en indtjening på 549.000 svenske kroner, er af den nye ejer tænkt som afløser for Hazard Sund i den bornholmske hurtigklasse.

Hazard Sund havde en formidabel 2022-sæson, hvor det blev til sejre i blandt andet Erling Rügge Memorial, Bornholms Tidendes Stjerneløb og finalen i Golden League. Han vandt også det ene BM-udtagelsesløb, men sluttede på en skuffende femteplads i BM-finalen.

Hazard Sund blev af Bornholms Tidende kåret som Årets Hest 2022, men en skade gjorde, at han ikke opnåede at få sin start nummer 100. Sidste år måtte Brian Westh træffe den barske beslutning at sende staldens eneste hest til de evige græsmarker.

Ny hest fra Skive

De Bornholmske Bamser har også været på indkøb, fortæller Bornholm.nu. Anpartsstalden har investeret i den 4-årige Jacob Blåbjerg, der er sendt i træning hos Frank Mikkelsen og kommer til start første gang på Bornholms Brand Park på onsdag.

Jacob Blåbjerg har været i træning hos Skive-amatøren Villy Christensen og kommer til Bornholm med fem anden- og to tredjepladser og en præmiesum på 256.900 kroner. Selv om han er blevet kørt af dygtige kuske som Christian Lindhardt, Morten Friis og eks-verdensmesteren Birger Jørgensen, mangler den første sejr stadig trods 25 starter.

Jacob Blåbjergs rekord lyder på 1.14,6/2140 meter auto.

Godkendt 2-åring

Også Kurt M. Hansen fra hingste- og opdrætterstationen i Olsker har godt nyt at fortælle, idet en af hans heste, Larenne Hill, netop er blevet godkendt som den første 2-åring i Danmark.

Det skete på Aalborg-banen, hvor hestens nye ejer, amatøren Lars Vesterlund, sendte Larenne Hill på banen med sidste års BM-vinder Nicklas Corfitzen i sulkyen. Tiden 1.22,7 lover godt for fremtiden.

– Larenne Hill er efter Russell Hill med den fint afstammede Escaped (NL) som moder. Hun er selv efter Varenne og har to søskende, som begge har vundet Breeders Crown-løbet i Tyskland. Men der er ingen bornholmske opdrættere, der vil bruge Russell Hill. Forstå det, hvem der kan, skriver Kurt M. Hansen i et opslag på Facebook.

Folesæsonen er netop overstået hos Kurt M. Hansen, og resultatet blev syv levende føl – fire hopper og tre hingste.

– Det er lidt færre føl, end jeg plejer at have, men der er en vis spildprocent, og to af de føl, der var på vej, døde formentlig under fødslen. Jeg ved det ikke, for man kan jo ikke være hos hestene hele tiden, bemærker Olsker-opdrætteren.

To af de syv føl har Kurt M. Hansen i kompagniskab med en norsk hesteejer, som i tid også købte bornholmerstaldens hidtil bedste hest, Solstrålen, til Norge.