Bornholmsmester varmede op med en uges cykelferie i italiensk bjergkæde

Bornholmsmester varmede op med en uges cykelferie i italiensk bjergkæde
Cykelsport fylder meget i Pia Egebergs liv. Foto: Jesper Gynther
NYHED | ABONNENT | 9. SEP 2023 • 20:07
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | ABONNENT
9. SEP 2023 • 20:07

Pia Egeberg genvandt lørdag bornholmsmesterskabet i landevejscykling, selvom stængerne var lidt trætte efter en uges cykelferie i Dolomitterne.

Man kan ikke klandre Pia Egeberg for ikke at have trænet op til BM i samlet start - snarere tværtimod.

I sidste uge cyklede hun rundt i Dolomitterne, hvor det højeste bjerg, Punta Penia, rager 3.343 meter over havoverfladen, og lørdag skulle hun så forsøge at klare de bornholmske bakker ved Ruts Kirke, hvor der var start og mål til BM. Det gik rigtig godt, for den 44-årige rytter kom over målstregen som den første kvinde efter at have gennemført otte omgange på en ni kilometer lang og kuperet rute.

– Jeg er med, fordi jeg godt kan lide at cykle, og fordi jeg synes, det er godt, at der er nogle, der tager initiativ til at arrangere noget, og det vil jeg gerne støtte op om. Og så ville jeg jo gerne forsvare min titel fra sidste år, fortæller Pia Egeberg, som nu er oppe på at have vundet BM-titlen en håndfuld gange.

Selvom hun var den hurtigste kvinde, kunne hun godt mærke, at de mange cykelture i de italienske bjerge havde sat sine spor.

– Det var hårdere i dag, fordi jeg havde den her bjergtur i benene, og derfor handlede det mest for mig om at få gang i benene igen. Men ellers var det en rigtig fin tur. Der var ikke så mange højdemeter som i de italienske bjerge, men det var rigtig fint med både lidt terræn og flade stykker, siger hun.

Hvad betyder cykling i dit liv?

– Cykling betyder rigtig meget for mig i mit liv. Det betyder, at jeg får noget overskud, og det giver mig noget energi. Det er et frirum.

Næste år vil du være 45 år. Kommer du tilbage endnu en gang for at forsvare titlen?

– Jamen det tænker jeg. Jeg kan ikke holde mig væk jo.

 

Asger Røjbek Sørensen tog BM-titlen hos herrerne. Foto: Jesper Gynther

 

Asger genvandt titlen

Hos herrerne blev det som forventet 20-årige Asger Røjbek Sørensen fra Aarsdale, som genvandt titlen. Han er i år rykket op i den danske A-klasse og har fået kontrakt på kontinentalholdet BHS-PL Beton Bornholm, men han ville stadig gerne køre med i bornholmsmesterskabet mod motionisterne.

– Jeg synes, det er megafedt at støtte op om de bornholmske løb. Og jeg var jo forsvarende mester, så jeg ville trods alt også gerne være med til forhåbentlig at kunne tage den igen, fortæller han efter løbet med guldmedaljen hængende om halsen.

Det var nu ellers ikke, fordi han gjorde så meget væsen ud af sig i løbet, for dagen efter skal han være med til fjerde afdeling af løbsserien Demin Cup, som afvikles i Aarhus. Derfor havde han aftalt med sin sportsdirektør Jesper Andreasen fra BHS-PL Beton Bornholm, at han skulle spare sig i BM-løbet. Den plan virkede, for han holdt sig til i feltet og gik ikke i udbrud - og til sidst kunne han så snuppe sejren efter en spurt på opløbsstrækningen.

Hvad betyder det for dig at være bornholmsmester?

– Selvom jeg ikke jublede så meget, så er det jo stort. Det er også derfor, at jeg ikke kunne lade være med at køre med om det til sidst, fordi det betyder jo bare meget. Det er fedt at få navnet på pokalen ligesom Magnus Cort og Jesper Andreasen.

BM har en stor plads i hans hjerte, fordi det var det første løb, han nogensinde deltog i. Det var tilbage i 2016, og der var det en noget anden oplevelse, han havde.

– Der blev jeg fuldstændig smadret, så at have oplevelsen med nu at kunne vinde sådan noget her, det er megafedt, og den tager jeg gerne med, siger han og fortæller, at det også er stort for ham nu at køre på en kontrakt på et semiprofessionelt cykelhold.

– Det er gået stærkt og over alt forventning. For to år siden kørte jeg i C-klassen og lå og kæmpede om point dernede, og nu er jeg allerede kommet på holdet og har fået en kontrakt, så det er megastort.

– Nu skal jeg få det bedste ud af slutningen af sæsonen, og så glæder jeg mig bare til næste sæson, hvor det forhåbentlig bliver endnu bedre, og jeg kan bygge oven på den form, jeg har nu her, siger han.

Resultater

Herrer:
1. Asger Røjbek Sørensen, BCC/BHS-PL Beton Bornholm 1:58:47
2. Jonatan Stefansson, BCC 1:58:47
3. Jacob Schiøtt, BCC 1:58:47

Damer:
1. Pia Egeberg, BCC 2:10:12

2. Mathea Jørgensen, BCC 2:10:33

3. Tine Dam (ej BM) 2:19:43

Se alle resultaterne på sportstiming.dk