Bornholmer vinder EM

Bornholmer vinder EM
Som ventet vandt Danmark igen EM for blandede hold, men det blev en nervepirrende finale mod Frankrig, hvor Mathias Christiansen lagde ud med at tabe sin mixeddoublekamp. Arkivfoto: Ole Mik
NOTITS | 18. FEB 2023 • 18:35
Af:
Ritzau/Jesper Gynther
NOTITS
18. FEB 2023 • 18:35

Allingeboen Mathias Christiansen kan føje endnu en EM-titel til cv'et. 

Danmark beholder sin plads på EM-tronen i badminton i mindst to år mere.

Lørdag sikrede danskerne sig deres femte sejr i træk ved europamesterskaberne for blandede hold, da værterne fra Frankrig blev slået i finalen med 3-2 i kampe.

I fire ud af de fem EM-triumfer har bornholmske Mathias Christiansen været med i landsholdstruppen.

Det var damedoublen med Maiken Fruergaard og Sara Thygesen, der fik det danske guld i hus i femte og sidste kamp foran et entusiastisk hjemmepublikum i byen Aire-sur-la-Lys.

Det er anden gang i træk, at Danmark slår Frankrig i finalen ved EM for blandede hold.

Danmark lagde ellers ud med at komme bagud, da Mathias Christiansen og Amalie Magelund i to sæt tabte deres mixeddouble til Thom Gicquel og Delphine Delrue.

Derefter tydede alt på, at der ville blive udlignet til 1-1 i kampe i Viktor Axelsens single. Det gjorde der også, men danskeren var undervejs i store problemer.

Axelsens modstander, Christo Popov, drev gæk med verdensetteren, der tabte første sæt 15-21 og undervejs i andet sæt var så frustreret, at han smadrede sin ketsjer.

Det var på vej til at ende helt galt for Danmark, da Popov spillede sig til en matchbold ved 20-19 i andet sæt. Men Axelsen fik afværget katastrofen, og i tredje sæt blev Popov sikkert slået med 21-14.

Line Christophersen havde noget nemmere ved at vinde over Qi Xuefei, der som navnet indikerer har kinesiske rødder.

Christophersen vandt i to sæt med cifrene 21-12, 21-11 og sendte Danmark i front.

Kim Astrup og Frederik Søgaard havde mulighed for at sikre det danske guld, men sådan skulle det ikke gå.

Den danske duo tabte i to tætte sæt til Thom Gicquel og Toma Junior Popov med 19-21, 19-21.

Så skulle det hele afgøres i damedoublen, hvor Maiken Fruergaard og Sara Thygesen stod over for Delphine Delrue og Margot Lambert.

Danskerne kom skidt fra start og tabte første sæt 17-21. Med ryggen mod muren fik Fruergaard og Thygesen dog svaret tilbage ved at vinde 21-15, og så endte det altså med, at EM-guldet skulle fordeles i et tredje og afgørende sæt.

Her begyndte det tidligt at lugte af dansk guld. Ved sideskiftet stod der 11-3, og den store føring var ikke i nærheden af at blive sat over styr. Fruergaard og Thygesen vandt tredje sæt med 21-14.

Hold-EM for blandede hold er blevet afviklet hvert andet år siden 1972 - samt i både 2008 og 2009 for at gå over til at spille i ulige år.

Kun i 1982 var Danmark ikke blandt de to finalister.