Badmintonstjerne ser tilbage på 2021: 'Vi er blevet et svært par at slå'

Badmintonstjerne ser tilbage på 2021:  'Vi er blevet et svært par at slå'
Den 27-årige allingebo Mathias Christiansen kan se tilbage på et år, som blandt andet bød på OL-debut, da han sammen med Alexandra Bøje deltog i OL i Tokyo. Her røg parret ud af turneringen efter gruppespillet. Her ses Mathias i den hal, hvor han lærte at spille badminton, nemlig Bornholms Idræts- og Kulturcenter (tidligere kaldet Nordlandshallen). Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
INTERVIEW | BORNHOLM | ABONNENT | 30. DEC 2021 • 15:30
Jesper Gynther
Journalist
INTERVIEW | BORNHOLM | ABONNENT
30. DEC 2021 • 15:30

Mixeddoublen Mathias Christiansen og Alexandra Bøje har haft et år med stor fremgang både spillemæssigt og resultatmæssigt. Blandt andet gik drømmen om OL-deltagelse i Tokyo i opfyldelse. Nu håber parret at kunne fortsætte den gode udvikling og træde ind i top 10 på verdensranglisten i det nye år.

Den bornholmske badmintonspiller Mathias Christiansen holder juleferie i øjeblikket, og han kan se tilbage på et år, som er gået rigtig godt.

Af højdepunkter kan nævnes, at han sammen med mixeddoublemakkeren Alexandra Bøje vandt en sølvmedalje i French Open, der er en Super 750-turnering, ligesom det lykkedes dem at gå hele vejen til semifinalen i Super 1000-turneringen Indonesia Open, der er en af verdens fire største turneringer.

– Det har været et vanvittigt godt år. Det har klart været vores bedste år i vores makkerskab, det er der ikke nogen tvivl om, fortæller 27-årige Mathias Christiansen, der har dannet par med Alexandra Bøje siden marts 2019.

Derudover formåede parret at skrabe nok point sammen til at kvalificere sig til sommerens OL i Tokyo, selvom der var et stykke vej op til de 16 pladser, da året begyndte.

– Jeg er vildt glad og stolt over, at det lykkedes at kvalificere os i sidste øjeblik. Under maksimalt pres fik vi skrabet de sidste point sammen til at kvalificere os, og det synes jeg er meget stærkt, og det var også en kæmpe ting for os, siger han til Tidende.

De gode præstationer har betydet, at parret slutter året af på en 13. plads på verdensranglisten, og hvis ikke det var fordi, at ranglistepoint fra 2019 stadig tæller med grundet coronapandemien, så ville parret faktisk allerede være i top 10.

– Så vi er meget glade for den udvikling, vi har set det seneste år, siger den bornholmske badmintonstjerne.

Har været i en positiv spiral

De gode resultater skyldes ikke mindst, at parret spillemæssigt har formået at hæve deres niveau i løbet af året.

Mathias Christiansen peger selv på, at de er blevet skarpere, eksempelvis omkring servesituationen, og så har de fået en mere solid defensiv, ligesom de er blevet mere farlige, når de er i offensiven. Derudover nævner han også, at parrets bundniveau har hævet sig rigtig meget.

– Vi har egentlig også løftet vores topniveau, og det tror jeg, vi har, fordi vi har haft nogle gode perioder med træning, hvor vi har trænet godt. Og når man så får nogle sejre, så får man også noget selvtillid, og så kommer man ind i sådan en positiv spiral, forklarer han.

– Vi er generelt set blevet et svært par at slå for stort set alle i verden. Der er ikke nogen, der bare lige tænker, at de ruller os over. Det er vi for gode til. Så vi er blevet konkurrencedygtige mod alle de bedste par i verden, og det er også derfor, at vi nogle gange slår dem til de store turneringer, siger han.

Top 10 er målet

Selvom parret har forbedret sig meget, så mener Mathias Christiansen, at de kan blive endnu bedre. Drømmen er på sigt at blive et af verdens absolut bedste par, men på den korte bane er målet lidt mere beskedent.

– Top 10 nærmer sig (på verdensranglisten, red.), så det kunne være fedt at træde ind i top 10 inden for en nær fremtid, siger Mathias Christiansen, der på stående fod ikke har kig på nogle konkrete turneringer næste år, som han gerne ser parret præstere i.

– Forhåbentlig bliver vi ved med at spille med om de sjove pladser i de store turneringer, men decideret resultatmål er ikke noget, vi har sat os.

– Nu har vi spillet rigtig meget, så lige nu er vi lidt udtømte for kræfter og mentale kræfter, så nu ser vi bare lige frem mod en pause og så et godt langt træningsforløb i januar og februar, og så er vi klar igen, når turneringerne starter, siger han.

Mathias Christiansen og Alexandra Bøje sigter efter at træde ind i top 10 på verdensranglisten til næste år. Arkivfoto: Ole Mik


Stadig meget at forbedre

Han har dog allerede udset sig nogle ting, som parret kan blive bedre til rent spillemæssigt.

– Vi vil gerne se, om vi kan blive endnu bedre til at kommunikere, siger han.

– Vi kan godt falde lidt ud i nogle kampe og tabe lidt i stimer, så vi kunne godt tænke os at få en endnu større base og en endnu større ro, så selvom det går lidt skidt, så er det ikke nødvendigvis, fordi vi også er ved at smide det hele på gulvet.

– Vi har kun spillet sammen i nogle år, så der er masser af ting at bygge videre på taktisk og spillemæssigt, fortæller Mathias Christiansen, som fejrede julaften hjemme hos sin familie i Allinge.