Alle kan være med: Ny idrætsgren kommer til øen

NYHED | 5. APR 2023 • 11:59
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED
5. APR 2023 • 11:59

Showdown udøves primært af personer med nedsat syn, men alle kan i virkeligheden være med.

En ny idrætsgren er kommet til Bornholm. Showdown hedder den, og den handler kort sagt om at score flest mål ved et bord. Showdown spilles med en hård plastbold, bat, handsker og mørkebriller, og mål scorer man ved at ramme bolden med battet, så den ryger ned i modspillerens mållomme i den modsatte ende af bordet.

Det er Dansk Blindesamfund Bornholm og Handicap Idrætsforening Bornholm, der er gået sammen om at få showdown til øen.

– Vi ved, der er personer rundt om på øen, som både har nedsat syn, og som ville have godt af at få lidt motion og socialt samvær med andre. Men det kunne også være spændende at se, om andre også fandt interessen for spillet, siger Kim Jacobsen i en pressemeddelelse.

Han er formand for både Dansk Blindesamfund Bornholm og Handicap Idrætsforening Bornholm, men det er ikke den eneste grund til, at samarbejdet lå lige for. Dansk Blindesamfund har lokaler og udstyr, og idrætsforeningen står for det organisatoriske.

Showdown hører under Parasport Danmark og udøves primært af personer med nedsat syn, men alle kan i virkeligheden være med. Dog kræver det, at man kan høre boldens bevægelser, og at man er i stand til at holde battet.

For at give Showdown den bedst mulige start på Bornholm, er der to gange, hvor man frit kan komme og både se og prøve spillet. Det foregår i Sagahuset på Sagavej i Rønne torsdag den 13. og onsdag den 19. april.

– Vi håber og glæder os til at se rigtig mange interesserede, siger Kim Jacobsen.