14-årig pige prøvetræner ovre. Vil skabe sig en fremtid i fodboldverdenen

14-årig pige prøvetræner ovre. Vil skabe sig en fremtid i fodboldverdenen
14-årige Kamille Hüttel spiller normalt for Viking, men får mulighed for resten af vinterhalvåret at deltage i udvalgte træninger hos Sundby BK. Den amagerkanske klub U14-piger træner op mod 6 x om ugen fordelt på akademitræning samt holdtræning, ligesom der også er kampe næsten hver weekend. Privatfoto
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT | 18. DEC 2021 • 12:00
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT
18. DEC 2021 • 12:00

Kamille Hüttel fra Viking Fodbold har været til flere prøvetræninger i fodboldklubben Sundby BK, og det vil fortsætte resten af vinterhalvåret, fortæller det unge talent, som håber på at kunne skabe sig en fremtid i fodboldverdenen.


Det 14-årige talent Kamille Hüttel fra Viking Fodbold er for nylig begyndt på et træningsforløb sammen med U14-pigeholdet i Sundby BK.

Det begyndte i uge 49, hvor Kamille rejste tur/retur mandag og onsdag for at deltage i 2 x træningspas hver dag, som foregik dels med klubbens fodboldakademi, som er ledet af den tidligere U16-pigelandstræner, Frank Johnsen, og dels med klubbens pigehold. Derudover deltog hun også i en træningskamp for Sundby BK, der mødte Roskilde om lørdagen, og selvom det var hendes debut for klubben, så fik hun alligevel æren af at bære anførerbindet på armen.

Forløbet har været en stor oplevelse for den unge bornholmer, fortæller hun i en pressemeddelelse.

Det har været vildt sjovt at prøve et forløb med mange seriøse jævnaldrende, og alle er på niveau

Kamille Hüttel, 14-årigt fodboldtalent

– Det har været vildt sjovt at prøve et forløb med mange seriøse jævnaldrende, og alle er på niveau, siger Kamille.

– Jeg har prøvet en masse forskellige teknik øvelser, trænet hurtighed og acceleration og er blevet taget super godt imod af en masse flinke og søde medspillere og trænere, fortæller hun.

Kamille har efterfølgende fået lavet en aftale med Sundby BK, som går ud på, at hun jævnligt kan komme til deres træninger og træningskampe henover vinterhalvåret. Det vil give hende muligheden for at udvikle sig og for at skabe en relation og måske også en fremtid inden for fodbolden, fremgår det af pressemeddelelsen.

Dermed får Kamille rig mulighed for at dyrke fodbold det næste stykke tid, da hun udover at træne for Viking og Sundby også har træningspas hos Bornholms Fodbold Akademi, hvor hun bliver undervist af Mathias Øland Jensen, der i øvrigt er ham, som formidlede kontakten til Sundby BK.

Kamille Hüttel træner også i Bornholms Fodbold Akademi. Privatfoto