0-7 og 0-11: 'Hvis vi vinder en kamp, giver du så is, Mia?'
Drengene fra Svartingedal Skole holdt humøret højt, selv om resultaterne gik dem imod. Foto: Jens-Erik Larsen

MOTION | RØNNE | GRATIS
1. SEP 2021 • 13:00
Holger Larsen
Journalist

0-7 og 0-11: 'Hvis vi vinder en kamp, giver du så is, Mia?'

0-7 og 0-11.

To resultater, der nok kunne få en del fodboldspillere til at miste modet. Men ikke drengene fra 6. klasse på Svartingedal Skole i Hasle. De står og ser klassens piger spille, mens de selv samler kræfter til den næste kamp.

– Næste gang kommer det til at være 20-0, tipper en af drengene.

Tror du det?

– Til os, kommer det tørt fra en af de andre drenge.

Onsdag har Dansk Skoleidræt Bornholm sparket gang i årets aktivitetsplan med et fodboldstævne for 5.-6. klasse på Rønne Stadion Nord.

– Vi har aflyst en del arrangementer igennem det seneste halvandet år på grund af corona, men tilmeldingerne til de kommende aktiviteter er lige så gode som de har været tidligere. For fodbolden i dag ser det meget fornuftigt ud med tilmeldinger fra syv skoler og over 200 elever. Det er både overraskende og meget positivt, siger Morten Jørgensen Hulgaard fra Dansk Skoleidræt Bornholm.

Spillerne stillede op og takkede hinanden pænt for kampen. Foto: Jens-Erik Larsen

Nyt samarbejde

Spillerne er fordelt på 19 hold, og der spilles ottemandsfodbold i pige- og drengerækker A og B. Der er også nogle mixhold, og de spiller i drengerækkerne. Der dystes om pokaler, men også om muligheden for at deltage i DM i skolefodbold.

Stævnet er ikke blot det første i lang tid, det afvikles også for første gang i et samarbejde med DBU Bornholm:

– Vi prøver at trække på hinandens kompetencer, og der er nogle steder, hvor vi kan skabe noget merværdi. Vi har nogle tanker om at gøre endnu mere ud af samarbejdet. DBU kan hjælpe os med noget struktur, for de er vant til at lave turneringer, og de bidrager med noget arbejdskraft. Vi kan stille med børn, som DBU normalt ikke "rammer", for her er en del, der ikke går til fodbold eller kommer i en idrætsforening. Så på den måde kan vi være med til at skubbe lidt på, siger

Morten Jørgensen Hulgaard.

Morten Jørgensen Hulgaard glædede sig over, at mange hold var med i det første skolefodboldstævne i lang tid. Foto: Jens-Erik Larsen


Stor kampgejst

Sidstnævnte kategori, de ikke idrætsvante, er der en del af på Svartingedal Skoles drengehold. Men lærer Mia Agerup er stolt af drengenes indsats:

– Der er kampgejst i de her drenge, for der er ikke nogen af dem, der går til fodbold, så de er oppe imod hårde odds, siger hun.

En af drengene overtager ordet for at fortælle om de seje modstandere.

– Der var en fra Rønne Privatskole, der tog bolden op og sparkede den over os, og deres lærer var dommer.

En af de andre spørger:

Hvis vi vinder en kamp, giver du så is, Mia?

– Det tør jeg godt love. Og det er fordi, at det vil I så meget fortjene, svarer Mia Agerup.Flere nyheder