Trænger din bolig til nye vinduer og døre? Så læs med her

Trænger din bolig til nye vinduer og døre? Så læs med her
|

Vinduer og døre er et vigtig element i boligen, og set kan være en god investering at skifte gamle vinduer og døre ud med nye modeller, som er mere energivenlige og nemmere at vedligeholde. Når du skal finde den rette løsning til din bolig, er det vigtigt at overveje flere forskellige parametre som materialevalg, farver, design og energimærkning.

Slip for vedligeholdelse med vinduer og døre i træ/alu

Døre og vinduer i træ/alu, fra JNA Vinduer & Døre, er et godt valg, hvis man gerne vil have noget der kræver minimal vedligeholdelse, og samtidig ønsker træets varme indenfor i din bolig. Dette skyldes, at denne materiale-kombination giver en stor holdbarhed og modstandsdygtighed overfor vejrpåvirkning som regn, sne og frost. Du behøver ikke male vinduerne for at beskytte dem, da de har en udvendig klimaskærm. Derudover har træ/alu døre og vinduer en god isoleringsevne, så man kan spare på energien i boligen. Ydermere er det nemt at rengøre - det kræver blot lidt sæbevand eller andet mildt rengøringsmiddel.

Kig efter energi- og CE-mærket

Når du skal købe nye døre og vinduer, er det vigtigt at kigge efter energimærket og CE-mærket. Dette giver dig en god indikation af, hvor godt produktet isolerer, og hvor meget energi det vil spare dig på længere sigt. Energimærket viser den samlede energieffektivitet af produktet, mens CE-mærket angiver produktets sikkerheds- sundheds- og miljøstandarder indenfor EU. Det er derfor vigtigt at kontrollere begge mærker for at sikre, at du får et produkt af højeste kvalitet.

Vælg vinduer, som passer til din bolig

Når du skal vælge døre og vinduer til din bolig, er det vigtigt at tage højde for både stilen og funktionen. Der findes et hav af forskellige modeller af vinduer og døre, og det kan gøre meget for udtrykket af boligen. Vælger man eksempelvis dannebrogsvinduer eller bondehusvinduer, kan det give et klassisk og autentisk udtryk til huset. Vælger man derimod topstyrede vinduer, så får man et mere moderne udtryk med et større glasparti. Disse forskellige modeller har også forskellige funktionelle fordele, som man skal tage højde for. Har et vindue ikke nogle sprosser, vil det være nemmere at gøre rent, mens et vindue med fx drejekip, vil gøre det nemmere at regulere hvor meget man gerne vil åbne dem, og hvordan.

Vinduer og døre kan give et helt nyt udtryk til boligen. Derfor er det også vigtigt at vælge de rette - både med hensyn til materialevalg, energimærkning og design.DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 21-02-2024 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Onsdag: Den gennemsnitlige forskel mellem det variable timepris-produkt og det kvartalsfastsatte produkt nærmer sig hastigt én krone/kWh alt inkl.  Mere præcist er det variable timeprisprodukt 0,82 kr./kWh billigere denne onsdag. Opdateret kl. 00.14. Næste opdatering kl. 13.14.

Bornholms energi og forsyning