Sådan slipper du for russisk gas

Sådan slipper du for russisk gas
SPONSERET AF GREENMATCH.DK |

ANNONCE fra greenmatch.dk

Med forsinkelsen af Thyra feltets genåbning går danskerne endnu en vinter i møde, hvor den gas der bliver brugt til at opvarme boligerne kan komme fra Rusland.

Gasfyr bliver hyppigt brugt til opvarmning i de danske hjem. Som det ser ud lige nu, vil noget af den gas der bliver brugt til opvarmning komme fra Rusland. Man kan dog sagtens undgå den russiske gas, hvis man vælger en anden opvarmningsform end gasfyr.

Skifter man sit gasfyr ud, kan man i den forbindelse ligeså godt gøre det til en mere klimavenlig opvarmningsform. Her kan man blandt vælge en varmepumpe, dem findes der flere forskellige typer af. Man kan vælge mellem varmepumpe luft til luft, varmepumpe luft til vand eller varmepumpe jord til vand.

En varmepumpe udnytter naturlige ressourcer som luft, eller varmen i jorden, til at lave varmt vand, der kan opvarme boligen og bruges til brugsvand. I og med, at en varmepumpe gør brug af naturens ressourcer er det en mere klimavenlig løsning end olie- og gasfyr.

Laver man skiftet fra et gasfyr til en varmepumpe, vil man ikke kun gøre klimaet en tjeneste, men også ens pengepung. Med et skifte til en varmepumpe vil man typisk opleve at ens varmeregning bliver lavere, nogle oplever en besparelse på deres varmeregning på op mod 50%.

Tilskud fra Bygningspuljen
Foruden en besparelse på varmeregningen, vil man også yderligere kunne søge om tilskud til installation af varmepumpe via Bygningspuljen. Bygningspuljen giver tilskud til energiforbedringer i danske boliger. Den åbner to gange årligt, næste gang til efteråret. I 2022 er der afsat 375 mio. kroner i Bygninsgpuljen.

Det blev i 2020 vedtaget, at 80% af de tilskud der kommer fra Bygningspuljen, skal være til energiforbedringer der inkluderer konvertering til varmepumpe. Man har derfor en god mulighed for at få tilskud til installation af varmepumpe, hvis man søger. Et tilskud kan dække op til 20% af totalprisen på installation af en luft til vand varmepumpe.

Ønsker man at få mulighed for tilskud til at installere en varmepumpe kan man allerede nu forberede ansøgningen og indhente til fra installatører.

Få hjælp og vejledning
Et skifte til en varmepumpe er en større investering og med sådan en slags investering, vil man sikre sig at alt er korrekt. For at gøre hele processen nemmere for boligejere, der ønsker at skifte til varmepumpe, kan man på greenmatch.dk blive sat i kontakt med flere installatører.

Denne service gør det muligt, at sammenligne flere erfarne danske installatører og dermed sikre sig den bedste pris og service.

 

 

HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.

DEBAT | ABONNENT

Ø-kultur?