Når I gerne vil skilles

Når I gerne vil skilles
SPONSERET FRA ADVODAN.DK |

ANNONCE fra advodan.dk

Der kan være mange årsager til, at to personer vælger at gå fra hinanden, og det er absolut ikke en nem proces følelsesmæssigt. Der er også en masse praktiske aspekter at forholde sig til, som kan være uoverskuelige. I dette blogindlæg kan du lære mere om, hvordan dig og din tidligere partner kan håndtere jeres formue, og hvad I kan gøre, når I har fælles børn.

Hvad skal der ske med formuen?
En skilsmisse kan have store påvirkninger for din økonomi såsom formuefællesskab, bolig, forsikringer og skat, fordi I formentlig går hver til sit. Det betyder, at I skal til at finde ud af, hvem der skal have hvad i jeres fælleseje, men har I lavet en ægtepagt eller særeje, har I allerede lavet nogle aftaler om dette.

Hvis I har fælles børn
Har I børn sammen, kan det være svært at finde en løsning, der passer jer alle. Her er det vigtigt, at I har fokus på, hvordan jeres børn har det under processen, så de ikke føler, at de er skyld i skilsmissen, eller at de skal vælge side.

Men I skal stadig finde ud af børnenes bopæl, og hvilken aftale I vil have om børnenes samvær med den anden forælder. Dertil kan det være relevant at forholde sig til børnebidrag til bopælsforælderen for at få det økonomisk til at hænge sammen. 

Juridisk hjælp
Det kan virke uoverskueligt at blive skilt, så det er en god idé at få fat i en advokat til skilsmisse, som kan rådgive dig, uanset om dig og din partner er meget enige om situationen eller ej. Advodan har eksperter med erfaring indenfor skilsmisserådgivning, så du kan være sikker på, at du kommer godt igennem forløbet. Derudover har de 20 kontorer fordelt i landet, så de har stor indsigt i lokalområders forhold, og hvordan de kan have en påvirkning på din juridiske sag.