Misbrugere tabes på gulvet

Misbrugere tabes på gulvet
ALFA-FREDENSBORG.DK |
Det kan være rigtig, rigtig svært at komme ud af et misbrug, og det ses desværre ofte, at de pårørende samt, at myndighederne ikke har muligheden for at give den støtte og hjælp, som der er behov for. Det er derfor vigtigt at blive ved med at kigge på nye mulige løsninger inde for feltet og give flere chancer til misbrugerne, så de med den rette hjælp forhåbentligt kan ende med at komme ud af deres misbrug.

Behandlingerne skal have en chance

De fleste har nok hørt om og har måske også noget kendskab til behandlinger for misbrugere. Man hører desværre ofte om, at misbrugerne får det bedre, men at de så vender tilbage til misbruget efter et stykke tid. Men det betyder ikke, at behandlinger ikke er effektive. I rigtig mange situationer, redder de liv og får vendt rundt på enormt usunde livsstile.

Der er mange typer af behandlinger, og det kan være svært at vide, hvad der kommer til at virke bedst for den pågældende misbruger. Der er dog nogle behandlinger, der har bedre resultater end andre. Der er god grund til at tro på, at for eksempel døgnbehandling virker for mange tilfælde. Det er dog en god idé at sætte sig ind i de forskellige muligheder. Alkoholbehandling er også en god idé for mange alkoholmisbrugere, og flere kommer ud af behandlingen og lægger deres liv fuldstændigt om.

De usunde miljøer

En god ting ved behandling for misbrugere er, at de bliver taget væk fra deres hverdag og de usunde miljøer, de som oftest opholder sig i. Den hårde hverdag er med til at forstærke misbruget, og ved at bo - og især opvokse - i hårde miljøer med mange misbrugere, kommer denne livsstil let til at virke som den eneste vej frem. Det er derfor ikke nogen overraskelse, at det er sundest for børn at sørge for, at de ikke vokser op i sådanne miljøer. Men hvis skaden allerede er sket, og en person allerede er blevet misbruger, er det næstbedste skridt at tage dem væk fra det miljø og den hverdag, for eksempel ved at sende dem til behandling.