Hvad er en sundhedsforsikring, og hvornår skal man tegne den?

Hvad er en sundhedsforsikring, og hvornår skal man tegne den?
SPONSERET AF TOPDANMARK.DK |

ANNONCE frah topdanmark.dk

En sundhedsforsikring er en forsikring, der dækker udgifter til lægebehandling, medicin og hospital. Forsikringen dækker også udgifter til tandbehandling, fysioterapi, kiropraktor og psykologhjælp.

Mange muligheder
Der er mange forskellige sundhedsforsikringer på markedet, og det kan derfor være svært at vælge den rigtige. Det er en god idé at undersøge markedet grundigt, før man tegner en forsikring. En sundhedsforsikring er ikke obligatorisk i Danmark, men det anbefales at have en, hvis man ikke er dækket af en gruppe- eller arbejdspladsforsikring. En sundhedsforsikring dækker ikke alt, og der er nogle ting, man selv skal betale for. Det gælder for eksempel udgifter til egenbetaling på hospitaler, tandproteser, briller og kontaktlinser. Der er flere forskellige sundhedsforsikringer på markedet, og det kan derfor være svært at vælge den rigtige. Det er en god idé at undersøge markedet grundigt, før man tegner en forsikring. En Heap sundhedsforsikring dækker bl.a. udgifter til lægebehandling, medicin og hospital. Forsikringen dækker også udgifter til tandbehandling, fysioterapi, kiropraktor og psykologhjælp.

Hvornår giver det mening at tegne en sundhedsforsikring?
Det anbefales at have en sundhedsforsikring, hvis man ikke er dækket af en gruppe- eller arbejdspladsforsikring. Hvis man er dækket af en gruppe- eller arbejdspladsforsikring, bør man undersøge, hvad forsikringen dækker. Er man er dækket, er det en god idé at holde sig opdateret på dækningsomfanget, da det kan ændre sig over tid.

Hvad dækker en sundhedsforsikring typisk over?
Nogle kan stille sig undrende over, hvorfor man som person i Danmark, overhovedet vil købe sig en sundhedsforsikring, når man jo har gratis adgang til læge? Det er der faktisk mange grunde til, fordi en sundhedsforsikring, giver adgang til langt flere og hurtigere behandlinger end dit gule sygesikringskort gør. Ting som fx adgang til behandling på privathospital eller -klinik, økonomisk dækning til behandling for misbrug, økonomisk dækning af alternative behandlinger som akupunktur, zoneterapi og behandlingsmassage. Og meget mere. Så der er altså mange gode grunde til at forsikre sig privat, hvis man ikke er dækket andre steder.

Hvor meget koster det?
Det er svært at sige, hvor meget en sundhedsforsikring koster, da det kan variere meget fra forsikring til forsikring. Det er derfor en god idé at undersøge markedet grundigt, før man vælger en forsikring. Der er dog en række faktorer, der kan påvirke prisen. Det gælder blandt andet størrelsen på selvrisikoen og mængden af selvbetaling.

Konklusion
En sundhedsforsikring er ikke obligatorisk i Danmark, men det anbefales at have en, hvis man ikke er dækket af en gruppe- eller arbejdspladsforsikring.

HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.

DEBAT | ABONNENT

Ø-kultur?