Gode tips til at klæde dig ordentligt på til jagt

Gode tips til at klæde dig ordentligt på til jagt
SPONSERET AF FRILUFT.DK |

ANNONCE fra friluft.dk

Dit jagttøj skal kunne tåle lidt af hvert, for når du befinder dig i kuperet terræn eller bevæger dig gennem krat og våde områder, bliver dit tøj udsat for en hel del. Slidstyrken til side skal jagttøj også være behageligt at have på, holde dig varm og beskytte dig imod elementerne. Og så bør du selvfølgelig også have jagttøj på, der gør det muligt at falde i et med dine omgivelserne, mens sikkerheden selvfølgelig er i top, så dine medjægere kan se dig.

Der er altså mange ting, du skal overveje, når du skal købe nyt jagttøj. Vi har derfor lavet denne overskuelige guide til dig, så du kan komme godt i mål, når du skal købe nyt tøj til jagt.

Dine jagtbukser må godt være lydløse
Online kan du hurtigt finde smarte jagtbukser, der fint kan bruges til jagt i løbet af både sommer og vinter. Når du vælger jagtbukser, er det vigtigt at finde et par, der har en god pasform, er slidstærke og har en passende isoleringsevne til årstiden. De må også gerne være lydløse. Såkaldte ”lydløse” jagtbukser er lavet af støjsvage materialer, der ikke knitrer eller på anden vis larmer, når du bevæger dig.

Hav en plan, når det begynder at regne
En overskyet himmel kan hurtigt begynde at øse regn i klækkelige mængder, og det skal du som jæger selvfølgelig forberede dig på. Der findes mere elegante løsninger end at trække et regnslag over hovedet, og det er at skaffe en regnjakke, vandafvisende poncho eller anorak – og så også nogle vandtætte overtræksbukser til. Du kan finde regntøj, der kan holde til mere end blot vejrets hærgen hos en forhandler af jagttøj.

Dine handsker skal kunne tåle lidt af hvert
Hvis det er koldt, bør du også have et par jagthandsker på – nok ikke når der skal afgives skud, men mere for at holde hænderne varme frem mod det. Jagthandsker skal dybest set besidde de samme egenskaber som jagttøj i øvrigt – det vil sige være slidstærke, holdbare, varme og åndbare.

De er også praktiske, hvis du skal bruge dine hænder til at skubbe krat eller andet til side for at få et bedre udsyn eller forcere svært terræn. Gode handsker kan en jæger ikke være foruden.

Frys ikke ørerne, når du er på jagt
Jægere bør holde hovedet koldt under jagt – i den overførte overbetydning om at bevare overblikket altså. Men som jæger bør du være udstyret med en hat eller hue, når du jager om vinteren eller tidligt om morgenen, hvor det ofte er koldt. Så undgår du nemlig, at ørerne bliver ubehageligt kolde. Som en alternativ form for hovedbeklædning kan du også finde ansigtsmasker, der kan beskytte hele ansigtet imod elementer.

Hold varmen med jagttøj med elvarme
Hvis du generelt har et problem med at holde varmen, når du er på jagt, og ikke kan løse dem ved at tage jagttøj med bedre isolerende egenskaber på, er det måske en idé at anskaffe dig beklædning med elvarme. Alt fra såler til veste og undertrøjer kan fås med elvarme, der kan supplere varmen frembragt af din egen krop til at holde kulden stangen. På den måde undgår du at føle dig som en ispind under jagt.

Som du nok har fået indtryk af, har du som jæger enormt meget tøj at vælge mellem. Derfor håber vi, at denne korte guide har hjulpet dig, så du kan få udvidet din jagt-garderobe på hensigtsmæssig vis.