Få styr på det økonomiske med et samlelån

Få styr på det økonomiske med et samlelån
SPONSERET AF BANKLY.DK |

Samlelånet er en oplagt løsning til at få styr på gælden. Men der er mange, der ikke er klar over denne løsning. Et samlelån kan hjælpe dig med både at få et overblik, men også at sørge for, at du ikke kommer til at betale unødvendigt mange eller høje udgifter for dine lån. Det er derfor en type af lån, som det godt kan betale sig at lære bedre at kende.

Der kan være mange tidspunkter i løbet af livet, hvor man bare ikke har nok penge til det, man har brug for eller gerne vil have. Dette kan betyde, at man er nødsaget til at tage et lån. Ofte vil et mindre lån være overskueligt nok at betale af, og hvis det er blevet brug på noget vigtigt, vil de fleste føle, at det er det værd. Men når man er havnet i den situation flere gange og pludselig står med flere lån, kan man godt begynde at føle sig overvældet. Her kan et Samlelån komme en til undsætning.

Én gæld og ét lån

Når du gæld spredt over flere lån, kan det nemt komme til at optage meget af din tid. Der er mange regninger, der hver måned skal håndteres, og det kan være svært at udarbejde et korrekt og realistisk budget. Her gør et samlelån det hele langt mere overskueligt.

Et samlelån er et lån du tager for at indfri gælden på dine nuværende lån. Det betyder altså, at du tager et lån, der er lige så stort som din nuværende, samlede gæld. Størrelsen på din gæld ændrer sig altså ikke, men den kommer til kun at ligge ét sted. Fordelen er derfor, at du nu kun har et lån at koncentrere dig om, og du kan derfor hurtigere få dig et overblik over din økonomi. Du kan desuden også spare penge på renter og andre udgifter forbundet med dine lån.

Et samlelån kan bruges til at samle usikrede lån. Det kan altså bruges til kviklån, forbrugslån, sms-lån, kassekreditter og mange andre. Du kan dog ikke bruge det til realkredit- og boliglån. Det er ofte et godt valg til dig, der har været nødt til at tage flere lån for at få råd til at komme gennem studiet eller andre pressede situationer, hvor du ikke har haft nok penge til de ting, du har haft brug for. Det kan dog også sagtens bruges til lån, du har taget for at få råd til ting, du har haft lyst til at købe.

Spar penge og få råd til mere med et samlelån

En af de helt store fordele ved et samlelån er muligheden for at spare penge. Selvom din gælder ikke bliver sænket, kan der nemlig stadig være penge at spare ved at få en fordelagtig rente samt at slippe for at skulle betale gebyrer og andre omkostninger til flere udbydere.

Når man har taget flere lån ved forskellige udbydere og på forskellige tidspunkter, vil man højst sandsynligt opleve, at der er forskellige renter og gebyrer fra lån til lån. Med et samlelån, vil det typisk være muligt for dig at spare penge ved at få en bedre samlet rente. Du slipper desuden for at skulle betale for omkostningerne hos flere forskellige udbydere, og der kan derfor også være nogle penge at spare der.

Når din gæld koster dig mindre, får du flere penge til rådighed, og det er naturligvis noget, de fleste sætter pris på. Et større rådighedsbeløb giver dig muligheden for at få råd til mere i din hverdag, men det kan også bruges til at starte en opsparing. Denne opsparing kan hjælpe dig med at få råd til større ting, du længe gerne har ville købe, men den kan også fungere som en buffer, så der er større chance for, at du slipper for at skulle tage flere lån i fremtiden.

Et samlelån kan få din økonomi på rette spor

Udover at spare dig penge, vil et samlelån desuden gøre det langt nemmere for dig at få din økonomi på det rette spor. Som nævnt kan en opsparing betyde, at du undgår fremtidige lån, men du vil også kunne få det overblik, der skal til for at lægge den rette strategi.

At have mange forskellige lån at betale af på hver måned kan gøre det svært for selv de mest organiserede mennesker at danne sig et overblik. Med et samlet lån ved du præcis, hvor meget du skal af med hver måned, og det gør det også nemmere for dig at regne ud, hvad du kommer til at stå tilbage med. Det betyder altså, at du kan lægge et mere præcist budget og komme godt i gang med at få styr på pengene.

At have styr på økonomien giver ro i maven og kan spare dig for mange bekymringer. Det er ikke nogen hemmelighed, at det kan være stressende at føle, at man har mistet kontrollen over sin økonomi, og det er lige præcis derfor, at et samlelån er så godt et valg.