Derfor skal du have solceller

Derfor skal du have solceller
SPONSERET AF GREENMATCH.DK |

ANNONCE fra greenmatch.dk

Solceller har i længe været et fornuftigt valg for husejere. De bruger naturens naturlige ressourcer til at omdanne solens energi til strøm du kan bruge i dit hjem. Der er da også rigtig mange danske husejere der har fået lavet en solcelleløsning. Det skyldes blandt andet at det i noget tid var muligt at kunne spare nogle penge, eller få nogle penge tilbage, når man valgte at få solceller, grundet et miljøtiltag fra regeringen.

Det har også været muligt at spare på installationsomkostningerne ved at benytte sig af håndværkerfradraget, der var et initiativ der skulle sætte gang i økonomien og give håndværkerne noget at lave. Dette initiativ er imidlertid fjernet igen, men denne artikel er her for at fortælle dig at solceller stadig er en god investering. Solceller er nemlig blevet en del mere effektive siden disse tiltag var mulige at gøre nytte af, og derfor giver det stadig mening at investere, for eksempel i GreenMatch solceller.

Godt for dig
Solceller er godt for dig og din pengepung, fordi de er en investering. Et solcelleanlæg koster naturligvis noget at købe og få installeret, men vil også øge værdien af dit hus. Ydermere vil anlægget hjælpe dig med at spare markant på energiregningen.

Dit solcelleanlæg bruger de gratis, naturlige ressourcer fra solen, og omdanner disse til elektricitet du kan bruge til at lyse din bolig op, tænde dit fjernsyn og lave mad med. Der er altså mange penge og spare, og det gælder hele døgnet. Solceller er nemlig altid aktive, da de bruger energien og varmen fra solen til at lave elektriciteten, ikke solens stråler. Det gør en forskel, da dine solceller derfor også kan generere elektricitet når der er overskyet, og i de mørkere vintermåneder.

Når de er aktive hele tiden, er de det naturligvis også når du ikke er hjemme, eller når dit forbrug er begrænset. Dette betyder ikke at solcellerne er spildt denne tid, for denne overskydende elektricitet kan nemlig sendes ud i elnettet, og sælges til et bestemt beløb. Den mængde el du sælger, bliver naturligvis trukket fra din totale energiregning.

Godt for miljøet
Udover den økonomiske fordel ved solceller, giver de naturligvis også en miljøvenlig fordel. Når vi bruger klodens naturlige ressourcer, som vind-, vand- og solenergi, bruger vi mindre ”sort” energi. Det betyder at der er mindre behov for kul og olie, der forurener vores klima.

Er det noget man går op i, så er solceller et af de bedste valg man kan tage. Der findes naturligvis også andre grønne løsninger inden for energi, for eksempel varmepumper, men solceller er et rigtig godt valg hvis man vil have mere grøn energi.