Alt du skal vide om god rom
SPONSERET AF VILDMEDVIN.DK • GRATIS

Alt du skal vide om god rom

ANNONCE

For mange danskere er rom ikke noget, som man kan drikke og nyde i samme grad som et godt glas rødvin. Men rom er mere end romkugler og rom og cola - det er en spændende spiritus, som kan fås i alle prisklasser og kvalitetskategorier!

Billig kvalitetsrom

Rom er faktisk en billig spiritus i forhold til cognac og whisky, og man kan derfor få en rom i høj kvalitet til en få penge. Det kan man blandt andet fordi, at produktionen af rom foregår i Mellem- og Sydamerika, hvor arbejdstimerne er billige. Derudover er rom endnu ikke så populært, hvorfor producenterne naturligvis ikke kan tage så meget for deres produkter. En god flaske rom er en undervurderet lækkerbisken, som man med fordel kan forsøge sig med. Smagsnuancerne er forskellige, så man må prøve sig frem, men man risikerer ikke at blive skuffet, for der er glød og gods i alle flasker. Du kan finde en god mørk rom fra 250 kroner og opefter. Det er billigt, spændende og velsmagende!

Nip til rommens sødme

Når rom virkelig skal nydes, er det vigtigt, at rommen skænkes ved stuetemperatur, og at man nipper til den. På den måde får man bedst alle smagsnuancer med. Det første indtryk er er sødmen, som med nuancer af eksempelvis nødder, karamel, vanilje og kakao fylder munden med nærmest flødeagtig fylde. Selvom rom er en stærk spiritus med en alkoholstyrke på omkring 40-45 procent, breder hver mundfuld sig velbehageligt i munden uden den skarphed, som kendetegner cognac. Rom egner sig særligt godt som ledsager til eller efter en god kop kaffe.

Typer af rom

Lys rom
Lys rom kendes også som sølv eller hvid rom. Den bliver destilleret mange gange for at fjerne urenheder og har næsten ingen smag i forhold til andre typer af rom. Lys rom er dermed på mange måder rommens svar på vodka.

Gylden rom
Gylden rom lagres på tønder af træ, hvilket giver den en gylden farve og en anelse sødere smag end lys rom.

Mørk rom
Mørk rom er også lagret på tønder af træ. Mørk rom lagres dog i noget længere tid end gylden rom, hvilket giver den mørke rom en mørkere farve samt en røget og endnu sødere smag.

Krydret rom
Krydret rom er næsten lavet på samme måde som mørk rom, men i produktionen af krydret rom tilføjes også karamelfarve og krydderier for at give den en anderledes og mere kraftig smag.

 
Rubrikannoncer

Med flere tusinde besøgende hver dag, vil din rubrikannonce her være et godt sted at få dit budskab ud.


Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Nanna Krogh (konstitueret chefredaktør)
nk@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.