Zille Vangsaa skifter parti

Zille Vangsaa skifter parti
Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | 16. OKT 2023 • 12:58
NYHED
16. OKT 2023 • 12:58

Opdateret klokken 15.07 med en kommentar fra Zille Thilde Vangsaa

Zille Thilde Vangsaa, der er valgt for Bornholmerlisten, har meldt sig ind i Dansk Folkeparti.

Det bekræfter hun selv over for Tidende i en sms.

"Jeg har længe tænkt og mærket efter i maven, og i går valgte jeg at breake nyheden for mine kommunalbestyrelseskolleger og min tidligere gruppeformand," skriver Zille Thilde Vangsaa i sms'en, hvori hun også skriver:

"Dansk Folkeparti kan tilbyde en ungdomsafdeling, en velstyret gruppe med struktur og sammenhold. Jeg har savnet at sparre tæt i partiet med andre unge og ligesom med så meget andet, så udvikler vi os også som mennesker og bliver klogere."

"Jeg har valgt, at jeg hver dag skulle kunne stå op og se mig selv i spejlet. Jeg vil kunne se tilbage på fire år i kommunalbestyrelsen, hvor jeg har kæmpet for det, jeg lovede mine vælgere i valgkampen og det håber jeg på at få mulighed for fremadrettet," skriver Zille Thilde Vangsaa.

Bornholmerlistens gruppeformand, Kirstine van Sabben, skriver desuden om skiftet på sin Facebook-profil.

"Jeg har i går fået en mail fra Zille om at hun har meldt sig ind i DF," skriver hun blandt andet.

Kirstine van Sabben bekræfter ligeledes oplysningen over for Tidende.

Så er I nede på en mand. Hvad synes du om det?

– Det har jeg jo faktisk været vant til i rigtig mange år mens jeg har lavet politik og siddet alene. Så det har jeg prøvet før, siger Kirstine van Sabben og tilføjer:

– Jeg synes selvfølgelig, det er ærgerligt, fordi Zille sidder på mine stemmer. Hun har ikke trukket sit eget mandat. Hun gør det midt i en valgperiode, og det synes jeg er ærgerligt, men det kan jeg ikke gøre noget ved.

Zille Thilde Vangsaas skifte til Dansk Folkeparti kommer dog ikke bag på Kirstine van Sabben. Bornholmerlisten er nemlig en liste med et 'meget, meget lille bagland' hvor 'meget få laver rugbrødsarbejdet'.

– Når man gerne vil være politisk aktiv i et etableret parti, er det oftest, fordi man har et større fællesskab, der måske er en ungdomsorganisation og at man kan blive sendt på nogle kurser. Så på den måde kan jeg godt forstå, hun gerne vil noget andet, siger Kirstine van Sabben.

Zille Thilde Vangsaa har med sit farvel til Bornholmerlisten ingen intentioner om at 'brænde broer', skriver hun videre i sin sms til Tidende. 

"Jeg har været glad og taknemmelig for, at Kirstine tog mig under vingerne i valgkampen og for tiden i Bornholmerlisten."

Tidende har spurgt Dansk Folkeparti om, hvordan de ser frem til, at Zille Thilde Vangsaa bliver en del af kommunalbestyrelsesgruppen, hvortil Sabine Nicoline Lyngberg (DF) på en sms svarer: 

"Det er vi meget positive omkring. Hun er en dygtig, ung kvinde, som vi er utroligt glade for at have fået med på vores hold", lyder det fra politikeren. 

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 22-02-2024 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Torsdag eftermiddag, fredag morgen: Gode priser efter midnat. Gode som i meget, meget, meget lave. Mellem kl. 00 - 06 koster el 1,45 kr./kWh alt inkl. i gennemsnit. Det er cirka 2,45 kr./kWh billigere end kogespidspriserne kl. 17-18-19-20. Så flyt dit forbrug og få en yderligere besparelse. Opdateret kl. 13.14. Næste opdatering kl. 00.14.

Bornholms energi og forsyning